BRUKA: Polivali kuću vodom da naplate odštetu!
Foto: Dragana Udovičić

Poplavljeni pokušali da prevare komisiju

BRUKA: Polivali kuću vodom da naplate odštetu!

Društvo -
Vladimira Jeremića iz Sovljaka kod Uba odao sin kada je ispričao da mu ništa nije bilo strašno sve dok tata nije uzeo crevo i kvasio zidove

UB - Vladimir Jeremić iz sela Sovljak kod Uba baštenskim crevom je natapao zidove kuće kako bi naplatio veću odštetu od poplava. Predsednik opštine Darko Glišić kaže da je ta kuća bila delimično poplavljena, ali da je Jeremić pokušao da prevarom naplati veću odštetu.- Kada su članovi komisije za procenu štete otišli kod Vladimira Jeremića, ostali su zatečeni! Popisivali su stanje, i da bi malo opustili atmosferu, decu su pitali: „Pa, da li je bilo strašno za vreme poplava?“ Tad je dečak naivno odgovorio: „Nije bilo, sve dok tata nije uzeo crevo i sam polio kuću“. Tada su otkrili da je Jeremić nameravao da već staru i donekle poplavljenu kuću dodatno upropasti da bi se domogao veće materijalne pomoći - priča Glišić, i sam iznenađen ovom idejom.Otac se pravdaoKada je dete ishitreno priznalo istinu, otac je pokušao da se opravda, tvrdeći da je mali pogrešio.- Rekao je da dete lupeta i laže, ali komisiji je bilo jasno o čemu je reč. Šteta im je potpadala pod drugu kategoriju, što znači da im je sledovalo 200.000 dinara, ali su oni pokušali da podignu vrednost odštete na iznos od 350.000 i 600.000 dinara - priča Glišić i dodaje da su nakon pokušaja prevare članovi komisije za procenu štete odbili da izvrše kategorizaciju.Jedan od Jeremićevih komšija, koji je zamolio da mu ne otkrivamo ime, potvrdio je da su Jeremići sami polivali kuću, ali da su na sličan način pokušali da „namontiraju“ i odštetu od zemljotresa.Nisu jedini- Jeremići nisu jedini koji su polivali kuću posle poplava. Bilo je još ludih ljudi koji su to radili samo da bi se ogrebali o neku pomoć. Taj Vladimir je poznat i po tome što je lažirao štetu i posle zemljotresa 2000. godine. On je uzeo budak, pa je kopao temelje. Hteo je da sam razruši kuću da bi dobio odštetu - priča komšija.

Kune se da nisu varali... Snežana Jeremić
Kune se da nisu varali... Snežana Jeremić

Jeremići se braneMI ČAK NI CREVO NEMAMOU selu Sovljak u kući šestočlane porodice Jeremić zatekli smo samo Snežanu sa najmlađim sinom.- Bože me sačuvaj! To nije istina. Mi ni nemamo crevo i nikad nam ne bi palo na pamet da tako nešto uradimo. Mi smo siromašni, a nismo dobili nikakvu odštetu. Skoro svima su isplatili, samo nama nisu, ni sada, ni kad je bio zemljotres. Sa četvoro dece živimo u teškim uslovima, još nas neko optužuje. Ja poštujem predsednika opštine i ne verujem da bi on tako nešto izmislio. Da se prekrstim i levom i desnom rukom, kakve laži čujem. Da sam to uradila, rekla bih: „Ljudi, streljajte me“ - priča uznemirena Snežana i dodaje da su za vreme poplave tri dana bili zatvoreni u kući bez ičije pomoći.

ČINJENICEOvako su sve pokušali da varaju- Podižu nivo vode u objektima- Traže novac za uginula grla stoke koju nisu ni imali- Tvrde da su posedovali rasnu stoku, a ispostavi se da su zaboravili da prijave da su je prodali pre poplava- Uzimaju duplu pomoć, iz inostranih i domaćih fondacija

PrevarantiRAĐALA NA DVA MESECAPredsednik opštine Ub Darko Glišić kaže da je razočaran sugrađanima koji su prilikom raspodele humanitarne pomoći bili pohlepni.- Žene su se tukle zbog dezodoransa, nasrtale na mene jer im nisam obezbedio kozmetiku, a jedna žena je, da bi dobila više pelena, lagala da decu uzrasta četiri, šest i osam meseci. Ispalo je da je rađala na svaka dva meseca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track