Lekar zaključao kliniku iz osvete

Ispaštaju pacijent

Lekar zaključao kliniku iz osvete

Društvo -
Direktor KBC „Priština” Stojan Sekulić zatvorio ginekološku kliniku jer smo otkrili da su njegove kolege plagirale rad, kaže dr Stanišić

BEOGRAD - Ispaštaju!

Zbog samovolje direktora KBC Priština” u Gračanici Stojana Sekulića ginekološka ordinacija s najmodernijom opremom u Studentskoj poliklinici u Kosovskoj Mitrovici ne radi od oktobra 2011.
To tvrdi profesor dr Slaviša Stanišić, šef katedre za ginekologiju i akušerstvo na Medicinskom fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. On kaže da je Sekulić to uradio iz osvete prema njemu i dr Momiru Dunjiću, koji su radili u ordinaciji i sprečili su unapređenje dvojice lekara koji su „prisvojili” tuđi naučni rad, o čemu je Kurir već pisao.

Dr Sekulić: Krivi su!

Direktor KBC „Priština” dr Stojan Sekulić odbacuje kolegine optužbe:
- Ordinacija radi. Stanišić i Dunjić su dobili otkaz jer su kršili radnu disciplinu, i to nema nikakve veze s naučnim radom.
- Besplatno smo pregledali više od 1.300 žena u okviru projekta prevencije karcinoma dojke i grlića materice. Oprema vredna 50.000 evra, koju je obezbedila NVO Santa Marija, stoji zaključana, a žene nemaju gde da se pregledaju. Moj greh je što sam odbio da potpišem recenzije lekarima Saši Cvetkoviću i Aleksi Andrejeviću - kažeStanišić.
Docent Momir Dunjić, koji je otkrio plagijat, kaže da je, iako mu je Sekulić ukinuo platu, zbog studenata i pacijenata radio besplatno.
Blagica Radovanović, direktorka NVO Santa Marija, tvrdi da zbog samovolje Sekulića ne može da se koristi oprema. Kaže i da je tražila objašnjenje o zatvaranju, ali da odgovor nije dobila.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track