Najnovije vesti

JEZIVE PRETNJE MUDŽAHEDINA: Naoružaćemo se, Drina će biti crvena
Foto: Kurir Štampano

Ekstremista iz BIH uputio ozbiljne pretnje Srbiji

JEZIVE PRETNJE MUDŽAHEDINA: Naoružaćemo se, Drina će biti crvena

Društvo
00:00h
Naći ćete borce koji najviše na svetu vole džihad, najdraži im je kraj života, poručio džihadista Abdulmelik Bašić

BEOGRAD - Bivši član odreda El Mudžahid armije BiH Abdulmelik Bašić obratio se javnosti povodom, kako je naveo, „četničkih pretnji da će napraviti pohod na Novi Pazar i da će muftija da gori“, i poručio da niko ne treba da dira one koji ih ne diraju. U suprotnom, zbog „ponižavanja, a pogotovo, ne daj bože, ubijanja muslimana“, neće sedeti skrštenih ruku.- Kunem vam se onim kojim se jedino kune da Drina neće biti zelena nego crvena, a Priboj neće biti Priboj nego Proboj - poručio je Bašić.On, međutim, nije otkrio ko je inicirao pohod na Novi Pazar. Podsetimo, nakon defilea odreda u vojnim uniformama na Hadžetu, u organizaciji sandžačkog muftije Muamera Zukorlića, oglasili su se „četnici“ koji su zapretili da će i oni prošetati Novim Pazarom.- Poručujemo takvima da neće više, ako bog da, imati šanse da dođu do dece i žena i da nas kolju vezane. Uspeti neće da nas zateknu goloruke, a ni zavaditi međusobno, da nas zateknu zauzete međusobnim sukobima. Takvima garantujemo da će pred sobom imati naoružane, spremne borce koji su željni da podele megdan sa zločincima i pošalju ih tamo gde im je mesto. Naći ćete borce koji najviše na svetu vole džihad, najdraži im je kraj života, šehadet - istakao je on i dodao:- Ako vam je do vlastite nesreće, dirnite Novi Pazar. Dirnite ga, dirnuli ste muslimana u zenici oka. Nije slučajno Pazar, baš sada, to što jeste, spreman da bude fitilj. U njemu su najponosniji Bošnjaci, muslimani što ih naš narod ima, tako da vam se neće nakloniti. A bude li sukoba, svi smo uz njih. Za verbalne borbe verbalno, a stvarne stvarno. Poručujemo braći u Pazaru, sa čestitim i hrabrim muftijom Muamer efendijom Zukorlićem na čelu, da smo svi muftija, svi smo Novi Pazar, svi smo Sandžak. Niste i nećete biti sami - naveo je Bašić.Zaključio je da provokacije „četničkih bandita“ predstavljaju kriminalni čin prema zakonima države koja brani izazivanje opasnosti, međunacionalne i međuverske mržnje i tenzije.(B. K.)

Državni organi o situaciji u PazaruGAŠIĆ: NEMA ELEMENATA POVIŠENOG BEZBEDNOSNOG RIZIKABratislav Gašić, ministar odbrane, kazao je juče da prilikom organizovanja Pohoda na Hadžet Islamske zajednice u Srbiji u Novom Pazaru nije bilo elemenata povišenog bezbednosnog rizika.- To pitanje nije za Ministarstvo odbrane, ali ono što imamo kao informacije jeste da tu nema elemenata povišenog bezbednosnog rizika. To morate da pitate druge koji vode računa o tome - rekao je Gašić.

Poziv crkveIRINEJ: DRŽAVA DA REAGUJEPatrijarh SPC Irinej ocenio je da se „mnogo ćuti“ o događajima u Novom Pazaru i dodao da je potrebno da se država oglasi po tom pitanju, prenosi Beta.- O događajima u Novom Pazaru se mnogo ćuti umesto da se čuju reč i snaga države - kazao je Irinej.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track