VELJA ILIĆ PREKARDAŠIO: Izbacite ovog čoveka iz Vlade!
Foto: Zorana Jeftić

Ministar za vanredne situacije bruka državu

VELJA ILIĆ PREKARDAŠIO: Izbacite ovog čoveka iz Vlade!

Društvo -
Velimira Ilića građani Srbije plaćaju a da niko ne zna šta radi. Ono što smo videli je da kritikuje Vladu, a sedi u njoj, opravdava lopovluk i deli državne pare porodici i prijateljima

BEOGRAD - Velimir Ilić, ministar za vanredne situacije, svakog meseca inkasira oko 1.000 evra naših para a da niko ne zna šta radi. Usput omalovažava kolege, opravdava lopovluk i deli pare iz budžeta svojoj porodici, pa se postavlja pitanje šta i dalje traži u Nemanjinoj 11.Ilić, koji je tokom poplava ostao upamćen samo po izjavi da mu treba „vozilo što ima onu ruku za hvatanje“, i koji je svoj nerad pravdao činjenicom da nema ni vozača (?!), kritikovao je kolege da sporo rade na obnovi zemlje iako je i on deo Vlade.- Razočaran sam onim što sam video. Od poplava do danas skoro ništa nije urađeno - kazao je Ilić. I dok čovek nije mogao da ga uhvati „ni za glavu ni za rep“ tokom majske katastrofe, ćerki i kumu nabacio je pare iz državne kase.Smrt za državnu kasuKako je Kurir već pisao, Ilićeva ćerka Natalija Rakićević je kao vlasnica firme „Vinijum“ za poslednje tri godine dobila oko 700.000 dinara od države kako bi unapredila uslove rada u staračkom domu. Takođe, firma njegovog kuma Srđana Adžemovića „Betonjerka“ od Grada Čačka je dobila subvenciju od 1,14 miliona dinara. Kako se ispostavilo, Adžemović je potom dao pozajmicu od 1,2 miliona dinara firmi Ilićeve ćerke!Obitavao je manje-više u svakoj vladi posle 5. oktobra, što možda najbolje potvrđuje afera s koncesijom Horgoš-Požega. Ilić je potpisao sporan ugovor sa „Alpinom“, koja je kasnije tužila Srbiju zbog raskida koncesije, i čak godinu dana je odbijao da ga stavi na uvid javnosti. Na kraju je, pod pritiskom, pristao da pokaže samo jedan njegov deo, kad se u aneksima ugovora otkrio niz nedostataka.Zbog potpisa koji je stavio na sporazum s Rusijom, po kojem im dajemo rudnu rentu za tri odsto, naša zemlja je na gubitku oko 640 miliona evra! Tu su i njegove lekcije o načinu krađe državnih para: „Ajde da kraduckate pa da razumem, nego vi kradete“, te sklonost ka fizičkom obračunavanju s novinarima u nedostatku argumenata.Za nasilje i kraduckanjePolitički analitičar Dragomir Anđelković kaže da je došlo vreme da se podvuče crta i vidi ko je koliko radio u Nemanjinoj 11.- Vreme je da se vidi ko je koliko učinkovit i da li je vodio svoj resor na najbolji mogući način, da li je dao svoj maksimum, i kome je vreme da leti iz Vlade - kaže Anđelković.Velimir Ilić juče je bio nedostupan na broj poznat redakciji.

Nadmašio sam sebeKO JE ODREDIO CENOVNIKZA ŠUTIRANJE NOVINARA?Velimir Ilić još nije platio odštetu novinaru Vladimiru Ješiću, koga je šutnuo tokom intervjua. Ješiću, inače, treba da plati oko 12.000 evra.- To nije gotovo, i moj advokat se žalio na to rešenje. Tražio sam da se slučaj prebaci u Beograd jer se njime bavio sud koji je nenadležan. Osim toga, molim vas, pa gde to ima da ja za udarac u glavu dobijem odštetu od 4.000 evra, a neko za šutiranje 12.000. Pa to nema nigde, to nije normalno - „ocenio“ je Ilić.

ZAŠTO VELJA TREBA DA LETI IZ VLADE1. Kritikuje Vladu a sedi u njoj2. Tokom poplava, iako vodi resor za vanredne situacije, ostao upamćen samo po izjavi da mu treba „vozilo što ima onu ruku za hvatanje“3. Kukao da nije dao svoj maksimum tokom katastrofe jer nije imao vozača4. Ćerki Nataliji Rakićević i njenoj firmi „Vinijum“ za tri godine nabacio 70.000 dinara od države5. Uzimao ogromne kredite, a tokom mandata izgradio bednu kilometražu puta6. Odbijao da javnosti da na uvid ugovor o koncesiji Horgoš-Požega, posle godinu dana pokazao samo deo, u aneksima otkriven niz nedostataka7. Fizički se obračunava s novinarima u nedostatku argumenata8. Stavio paraf na sporazum s Rusijom po kojem im dajemo rudnu rentu za tri odsto, zbog čega smo na gubitku oko 640 miliona evra9. Na jednom skupu okupljenima držao lekcije da treba da kraduckaju, a ne da kradu (naveliko)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track