UHAPŠEN JER JE SVIRAO DŽEZ: Ulično sviranje mu bilo jedini izvor prihoda!

Policija privela klarinetistu

UHAPŠEN JER JE SVIRAO DŽEZ: Ulično sviranje mu bilo jedini izvor prihoda!

Društvo -
Dečko ni kriv ni dužan, dobar kao duša. Ovo može da uradi samo majmun koji je sišao s planine. Nas desetak se okupilo i zviždali smo policiji, ispričao je jedan od očevidaca

BEOGRAD - Đorđe Đ., mladi svirač klarineta, uhapšen je s lisicama na rukama prekjuče ujutro na stanici autobusa 26 kod Kalenić pijace samo zato što je, po mišljenju policajaca, svirao na nedozvoljenom mestu.Čim su primetili šta se dešava, ljuti građani su se okupili i s nevericom gledali hapšenje uz pogrdne nazive koji su bili upućeni policajcu.- Pa kao da je kriminalac najgori, stavili mu ruke uza zid i lisice. Dečko ni kriv ni dužan, dobar kao duša. Ovo može da uradi samo majmun koji je sišao s planine. Nas desetak se okupilo i zviždali smo policiji. To je bio policajac iz PU Vračar. Hapsio ga je s obrazloženjem da je dečko svirao na nedozvoljenom mestu. Pobogu, kako na nedozvoljenom mestu, da li je to normalno? Svaka čast mladiću što nije ni reč rekao, niti je pružao otpor, samo se mirno predao - priča jedan od očevidaca na Kalenić pijaci.Inače, Đorđe je često svirao na tom mestu, a društvo mu je pravio drugar iz Pančeva.- Njih dvojica su zajedno svirali i tako zarađivali za hleb. Đorđev drugar nam je rekao da je odrastao bez roditelja i da je zarada od uličnog sviranja jedini izvor prihoda - priča naš sagovornik.Čim se video-snimak pojavio na internetu, krenule su strašne kritike upućene policajcu. Do zaključenja broja nismo dobili odgovore iz MUP o ovom slučaju, pa nije poznato ni da li je mladić i dalje u pritvoru ili je pušten.

MUPSVIRAČ JE PRETIO POLICAJCUU četvrtak, radi utvrđivanja identiteta, u prostorije Policijske stanice Vračar doveden je Đ. Đ. (1994) iz Pančeva, nakon što je ovlašćenom službenom licu odbio da pokaže na uvid ličnu kartu, što je po zakonu dužan da uradi. Nakon što ga je policajac upozorio da je dužan da na zahtev ovlašćenog službenog lica pokaže lična dokumenta na uvid, Đ. Đ. se oglušio o zahtev policajca i povišenim tonom mu rekao da neće da pokaže ličnu kartu. Istovremeno, policajcu je uputio pretnju da će zbog toga dobiti otkaz, pa je čak pokušao i da ga odgurne, odnosno udari. Đ. Đ. je nakon uzete službene beleške o obaveštenju primljenom od građana pušten kući.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track