Najnovije vesti

Mihajlović: Moguća energetska kriza ove zime, Srbiji nedostaju gas, struja...
Foto: Fonet

Ministarka infrastrukture

Mihajlović: Moguća energetska kriza ove zime, Srbiji nedostaju gas, struja...

Društvo
Govorim o energetskoj krizi zato što Srbiji nedostaju i ugalj i struja i gas i mazut. Mogli smo sve vreme od poplava da nabavljamo ugalj, ali to nismo učinili, rekla je Mihajlović

SRBIJA - Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukutre Zorana Mihajlović ocenila je da bi Srbiju ove zime mogla da zadesi energetska kriza, ali je poručila i da nema mesta panici.

"Govorim o energetskoj krizi zato što Srbiji nedostaju i ugalj i struja i gas i mazut. Mogli smo sve vreme od poplava da nabavljamo ugalj, ali to nismo učinili. Svaka tona uglja na deponiji koja bi se uvezla znači manji uvoz kilovat-časova struje", rekla je Mihajlović.

Mihajlović koja je u prethodnom mandatu bila ministarka energetike, dodala je da je Vlada još u junu donela odluku da "Srbijagas" krene u nabavku gasa, ali da do danas nema informacija o tome.

"Kako se približava grejna sezona, i kako je svima jasno da 15. oktobra treba da budu topli radijatori, shvatamo da nam sve fali", ukazala je ona. Mihajlović je kao neosnovanu ocenila najavu direktora "Srbijagasa" Dušana Bajatovića o poskupljenju tog energenta od 1. januara, odnosno o uvođenju ekonomske cene gasa.

"On može da poželi cenu kakvu hoće, ali cenu gasa, kao i struje određuje regulatorna Agencija za energetiku", podsetila je ministarka. Ona je poručila i da ne treba stvarati paniku, jer će država učiniti sve da obezbedi sigurnu isporuku električne i toplotne enrgije građanima.

Govoreći o svom resoru i izboru novog direkora za "Železnice", ona je rekla da je u toku konkurs i naglasila da još nije čula da je premijer Aleksandar Vučić rekao da je biznizmen Milan Beko dobar za tu funkciju. "Nije mi poznato da on to misli, niti sam čula da je tako rekao jednog trenutka. Premijer hoće rezultate i efikasna javna preduzeća", ocenila je Zorana Mihajlović.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...