Najnovije vesti

JEDNOGLASNO: Skupština Železnica Srbije razrešila funkcije Jankovića i Ćapina!

Odlučili da raspuste grupu za ruski kredit

JEDNOGLASNO: Skupština Železnica Srbije razrešila funkcije Jankovića i Ćapina!

Društvo
Sednicom je predsedavao predsednik Skupštine Železnica Srbije Zoran Anđelković, a odluka je doneta jednoglasno. Skupština je tu odluku, kako je saopšteno iz Železnica, donela je na osnovu Zaključaka Vlade Srbije, od 20. septembra, kojima joj je predloženo da donesu takvu odluku

BEOGRAD - Skupština Železnica Srbije a.d. donela je danas odluku o razrešenju Predraga Jankovića i Svetozara Ćapina dužnosti izvršnih direktora tog preduzeća.

Sednicom je predsedavao predsednik Skupštine Železnica Srbije Zoran Anđelković, a odluka je doneta jednoglasno.

Skupština je tu odluku, kako je saopšteno iz Železnica, donela je na osnovu Zaključaka Vlade Srbije, od 20. septembra, kojima joj je predloženo da donesu takvu odluku.

U skladu sa tim, neophodno je da svi rukovodioci u Železnicama Srbije nastave izvršavanje svojih radnih obaveza i zadataka u skladu sa svojim ugovorima o radu i ovlašćenjima, kako bi se obezbedilo redovno i nesmetano funkcionisanje srpskih železnica u narednom periodu, navodi se u saopštenju.

Direktan, ali ne i jedini razlog zbor kojeg je zatražena smena dvojice direktora je odluka Odbora direktora "Železnica Srbije" da raspuste Projektni tim i Radnu grupu za pregovore o realizaciji ruskog kredita za rehabilitaciju srpskih pruga vrednog 800 miliona dolara, objasnila je Vlada.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...