BARBULOV: Štrajk policije nema veze s Paradom ponosa!
Foto: Saša Urošev

Predsednik štrajkačkog odbora kategoričan

BARBULOV: Štrajk policije nema veze s Paradom ponosa!

Društvo -
Ulazak policije u štrajk nije motivisan najavom održavanja Parade ponosa, već isključivo zbog zaštite našeg materijalnog i društvenog položaja kaže za Kurir Velimir Barbulov

KIKINDA- Nezavisni sindikat policije danas je, kao što je i najavljeno, stupio u štrajk. U štrajku su još tri policijska i jedan vatrogasni sindikat.

Velimir Barbulov, predsednik štrajkačkog odbora Nezavisnog sindikata policije, kaže da je u štrajku oko 30.000 članova ovih sindikata koji čine socijalno­ policijski front. Barbulov kategorično tvrdi da štrajk nema nikave veze sa najavljenom “Paradom ponosa”:

" Ulazak policije u štrajk nije motivisan najavom održavanja „Parade ponosa“, već isključivo zbog zaštite našeg materijalnog i društvenog položaja­predočava Barbulov i nastavlja:

" Potpuno shvatamo ministra policije Nebojšu Stefanovića i premijera Aleksandra Vučića kad kažu da je država u nezavidnoj materijalnoj situaciji. Međutim, neshvatljivo je da se traži obezbeđivanje tog skupa o trošku MUP­.Treba znati da u tom slučaju, samo za dnevnice, transport i ostale troškove, treba da se izdvoji minimalno 300.000 evra­ kaže za Kurir Barbulov i ističe da građani ne treba da brinu zbog štrajka jer njihova prava, a naročito bezbednost neće biti ugroženi.

Uz poštovanje minimuma procesa rada, štrajkači traže obnavljanje posebnog kolektivnog ugovora koji je istekao pre dva dana, isplatu putnih troškova za odlazak i dolazak na posao u poslednjih 13 meseci, kao i da zaposleni u MUP- ­u budu izuzeti od najavljenog smanjenja plata u javnog sektoru.

Barbulov podseća da su im pre dva meseca već smanjene zarade za, u proseku, 4.000 dinara. On kaže da im još nisu isplaćene stečene jubilarne nagrada za ovu godinu, niti ima najave kad bi to moglo da se desi.

S.U.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track