STUDIRANJE NA DALJINU: Nove računarske tehnologije za odsutne i zaposlene studente

Značajan jubilej: Visoka škola elektrotehnike obeležila 40 godina postojanja i uspešnog rada

STUDIRANJE NA DALJINU: Nove računarske tehnologije za odsutne i zaposlene studente

Društvo -
U cilju daljeg stručnog usavršavanja, studentima se nudi i mogućnost studiranja na akreditovanim specijalističkim studijama na nekoliko studijskih programa

BEOGRAD - Visoka škola elektrotehnike i računarstva strukovnih studija u Beogradu ovih dana obeležila je veoma značajan jubilej - 40 godina postojanja i uspešnog rada.

Škola je počela sa radom 1974. godine pod nazivom Viša škola za obrazovanje radnika koja je obrazovala studente mašinske i elektro struke. Osnivač škole je Republika Srbija.

Razvojni put Škole je uslovljavao i promenu naziva ove ustanove, tako da se naziv menjao od Više škole za obrazovanje radnika, preko Više elektrometalske, zatim Više elektrotehničke škole do Visoke škole elektrotehnike i računarstva strukovnih studija, pod kojim nazivom radi i danas.

Već od 2002. godine u ovoj instituciji se radi po nastavnim planovima i programima trogodišnjih studija koncipiranih po principima i standardima koji su kasnije utvrđeni Zakonom o visokom obrazovanju.

Razvijen je sistem izbornosti predmeta koji u potpunosti zadovoljava zahteve studenata i podstiče maksimalno rad nastavnika.

Škola od 2007 godine posluje pod nazivom Visoka škola elektrotehnike i računarstva strukovnih studija, kada je dobila akreditaciju kao najbolja škola strukovnih studija, s ponosom ističu u ovoj ustanovi. I u sledećem ciklusu je akreditovana za svih sedam studijskih programa, i to:

1. Automatika i sistemi upravljanja vozilima2. Audio i video tehnologije3. Elektronika i telekomunikacije4. Elektronsko poslovanje5. Nove energetske tehnologije6. Nove računarske tehnologije 7. Računarska tehnika

Daljim usavršavanjem poslovanja Škole, studijski program Nove računarske tehnologije od školske godine 2012/13. ima realizaciju i na daljinu, za studente koji su zaposleni, ili iz nekog drugog razloga nisu u mogućnosti da prisustvuju klasičnom načinu organizovanja nastave, kažu u Školi.

Posle završenih osnovnih studija, u cilju daljeg stručnog usavršavanja, studentima se nudi mogućnost studiranja na akreditovanim specijalističkim studijama na sledećim studijskim programima:

1. Elektronika i telekomunikacije2. Mehatronika3. Multimedijalne tehnologije i digitalna televizija4. Nove energetske tehnologije5. Nove računarske tehnologije6. Sigurnost informaciono komunikacionih sistema

Od 2014. godine u pripremi su master strukovne studije koje će biti sastavni deo stručnog usvršavanja koje ova ustanova nudi.

Nastava u 24 laboratorije

Praktična nastava u Školi se obavlja u 24 laboratorije sa savremenom opremom.

Od specijalizovanih laboratorija Škola nastavu organizuje u:

• CISCO laboratoriji i laboratoriji za računarske mreže• Multimedijalnom digitalnom HD TV studiju• Audio studiju• Multimedijalnoj računarskoj laboratoriji• Studiju za animaciju i obradu slike • Laboratoriji za automatiku• Laboratoriji za vozila • Laboratoriji za elektroniku • Laboratorija za robotiku.• Laboratoriji za merenja i telekomunikaciju • Laboratoriji za obnovljive izvore energije• Laboratoriji za električne mašine i pogone• Laboratoriji za računarske mreže i operativne sisteme • Laboratoriji za računarske periferije, montažu i servisiranje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track