ŠTRAJK ADVOKATA: Selaković pozvao na nastavak pregovora o porezima
Foto: Nebijša Mandić

Pregovori

ŠTRAJK ADVOKATA: Selaković pozvao na nastavak pregovora o porezima

Društvo -
To je najbolji način da otklonimo deleme da li je neki zakon koji se primenjuje ustavan ili nije i da li proizvodi loše pravne posledice, naveo je ministar pravde

BEOGRAD - Ministar pravde Srbije Nikola Selaković danas je ponovo pozvao rukovorstvo advokatskih komora da nastave razgovore o problemima sa paušalnim oporezivanjem, kao i da odluku Ustavnog suda o odredbama zakona koje advokatura osporava sačekaju radno, odnosno da prekinu štrajk.

Ministar je rekao Tanjugu da nakon njegovog apela u nedelju iz Vrnjačke Banje da se pregovori nastave, do sada nije bilo nikakve organizovane reakacije, posebno od rukovodstva advokatskih komora.

"Ja sam za nastavak razgovora sa rukovodstvima komora od Advokatske komore Srbije do Advoaktske komore Beograda odakle je štrajk i potekao. Bilo je momenata kada su i jedna i druga strana zauzimale kategoričan stav, ali spremnost za dijalog sa moje strane nikada nije prestajala", istakao je Selaković.

Prema njegovim rečima, Ministarstvo pravde želi naročito kada su u pitanju porezi da razgovara kao što se razgovaralo junu i u julu, kada je bila postignuta jedna vrsta dogovora.

"To je najbolji način da otklonimo deleme da li je neki zakon koji se primenjuje ustavan ili nije i da li proizvodi loše pravne posledice", naveo je Selaković .On je istakao da on u ovoj "celoj priči" nema nikakvu ličnu sujetu, već obavezu da svoj posao obavlja u skladu sa Ustavom i zakonom. Selaković se jutros sastao da predstavnikom Međunarodne unije advokata, kao i sa predstavnicima Udruženja advokatskih komora Evrope.

Komentarišući sastanak, ministar je rekao da je razgovor bio konstruktivan i vrlo fer, čak i prijateljski.

"Oko nekih stvari stavovi su nam identični u nekim stvarima se u nekoj meri razlikuju, ali to nisu razlike koje ne mogu da se prevaziđu. Ono što je provejavalo tokom sastanka je da je nedopustivo stvaranje kolapsa u sistemu funkcionisanja jedne grane vlasti - pravosuđa zbog određenog nezadovoljstva", napomenuo je ministar.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track