PREBIJANJE ANDREJA VUČIĆA: Još traje prikupljanje dokaza o postupanju Žandarma!

Prvo osnovno tužilaštvo

PREBIJANJE ANDREJA VUČIĆA: Još traje prikupljanje dokaza o postupanju Žandarma!

Društvo -
Po nalogu Prvog osnovnog tužilaštva u Beogradu Ministarstvo unutrašnjih poslova i drugi državni organi prikupljaju informacije, izjave, video zapise i druge dokaze u vezi sa tim događajem, deo dokumentacije je stigao, a deo se očekuje

BEOGRAD - Predistražni postupak povodom incidenta kada su pripadnici Žandarmerije prebili brata premijera Srbije Andreja Vučića i brata gradonačelnika Beograda Predraga Malog, kao i dvojicu pripadnika "Kobri" još je u toku.

Po nalogu Prvog osnovnog tužilaštva u Beogradu Ministarstvo unutrašnjih poslova i drugi državni organi prikupljaju informacije, izjave, video zapise i druge dokaze u vezi sa tim događajem, rečeno je u tom tužilaštvu.

Deo dokumetacije je stigao, a deo se očekuje. Nakon što bude prikupljen sav neophodan materijal tužilaštvo će doneti odluku da li će i protiv koga će pokrenuti krivični postupak (ko će biti osumnjičen) i za koje krivično delo, ističu u tužilaštvu.

Mediji su preneli da su suspendovana petorica žandarma koji su nakon objavljivanja snimka događaja identifikovani.

Incident se dogodio 28. septembra neposredno pred početak Parade ponosa u Beogradu, koju je obezbeđivao veliki broj pripadnika Žandarmerije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track