Konkurs za nagradu "Mile Nedeljković"
Foto: Kurir

Konkurs za nagradu "Mile Nedeljković"

Društvo -
Za nagradu do 15. maja mogu konkurisati autori naučnih studija i sakupljačkih zbirki iz etnologije, antropologije, etnomuzikologije i usmene narodne književnosti, objavljenih na srpskom jeziku

BEOGRAD - Udruženje građana "Baština i budućnost" u Aranđelovcu raspisalo je konkurs za nagradu "Mile Nedeljković", koja se dodeljuje za najbolje delo iz oblasti savremene srpske folkloristike.

Za nagradu do 15. maja mogu konkurisati autori naučnih studija i sakupljačkih zbirki iz etnologije, antropologije, etnomuzikologije i usmene narodne književnosti, objavljenih na srpskom jeziku kao prvo izdanje u protekloj godini, navedeno je na sajtu Udruženja građana "Baština i budućnost".

U žiriju su član Crnogorske akademije nauka i umetnosti Petar Vlahović, prof.dr Nenad Ljubinković (predsednik), dr Jelena Jovanović, dr Branko Zlatković i Jasna Bjeladinović Jergić.

Nagrada, koja nosi ime uglednog etnologa i publiciste, ustanovljena je 2009. i sastoji se od novačanog iznosa i plakete.

Dosadašnji dobitnici su Aleksandar Bačko za delo "Iz prošlosti sentandrejskih porodica" i prof.dr Boško Suvajdzić za studiju "Pevač i tradicija".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track