PREDLOG MINISTARSTVA: Advokatima dogovor o paušalnom porezu
Foto: Marina Lopičić

Sastanak

PREDLOG MINISTARSTVA: Advokatima dogovor o paušalnom porezu

Društvo -
Odmah po dobijanju, predlog će biti upućen upravnim odborima advokatskih komora u sastavu AKS, radi razmatranja i zauzimanja stavova

BEOGRAD - Advokatska komora Srbije saopštila je da je na današnjem sastanku u Ministarstvu finansija dogovoreno da to ministarstvo u toku dana Komori dostavi predlog dogovora o paušalnom oporezivanju za 2014. godinu.

Odmah po dobijanju, predlog će biti upućen upravnim odborima advokatskih komora u sastavu AKS, radi razmatranja i zauzimanja stavova povodom predloga.

Nakon toga, Upravni odbor AKS će doneti odluku o daljim koracima, navodi se u informaciji objavljenoj na sajtu AKS.

Razgovori o izmenama kriterijuma za paušalno oporezivanje za 2015. godinu biće nastavljani u narednom periodu, dodaje se u informaciji.

Na sastanku u Ministarstvu finansija u ime Vlade Srbije razgovarali su ministar pravde i državni sekretar Ministarstva finansija a advokaturu su predstavlajli predsednik AKS Dragoljub Đordević, njegov zamenik Zoran Jevrić, predsednik Advokatske komore Beograda Slobodan Šoškić, kao i advoakti Branislav Vulić, Vidoje Matić i Nebojša Avlijaš.

Beogradski advokati su letos 15 dana štrajkovali tražeći izmene poreskih rešenja za 2014. godinu, kojima je porez advoaktima poveća za 40 odsto a u nekim slučajevima i do 100 odsto.

Štrajk je ponovo počeo 10. septembra u Beogradu a u celoj Srbiji 17. septembra. Pored poreza advokati traže i izmene zakona o javnom beelžništvu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track