BRAVO: Tim Matematičke gimnazije osvojio drugu nagradu u Moskvi
Foto: Kurir

Matematički višeboj

BRAVO: Tim Matematičke gimnazije osvojio drugu nagradu u Moskvi

Društvo -
U pojedinačnoj konkurenciji (zbir bodova u tri discipline) osvojili su jednu srebrnu i tri bronzane medalje, navodi se u saopštenju

BEOGRAD - Tim beogradske Matematičke gimnazije osvojio je u Moskvi na tradicionalnom "Matematičkom višeboju" drugu nagradu u ekipnoj konkurenciji, kao i jednu srebrnu u dve bronzane medalje u individidualnom takmičenju, saopštila je Matematička gimnazija.

Organizator ovog takmičenja koje je završeno danas je gimnazija moskovska gimnazija "Kolmogorov".

U ekipnoj konkurenciji (zbir bodova u tri individualna i u jednom timskom takmičenju) tim Matematičke gimnazije je osvojio drugu nagradu.

U pojedinačnoj konkurenciji (zbir bodova u tri discipline) osvojili su jednu srebrnu i tri bronzane medalje, navodi se u saopštenju.

Ekipu Matematičke gimnazije činili su učenici Luka Vukelić - srebrna medalja, Marijana Vujadinović-bronzana medalja, Bogdana Jelić - bronzana medalja i Aleksa Konstantinov - bronzana medalja.

Lideri tima bili su Mirjana Katić i dr Sonja Čukić. Na takmičenju je učestvovalo 128 učesnika i 32 ekipe iz cele Rusije, Kazahstana, Moldavije, Mongolije i drugih zemalja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track