OKANOVIĆ: Oštra osuda Verbićeve izjave o saobraćjnom obrazovanju!
Foto: Kurir Štampano

Polemika

OKANOVIĆ: Oštra osuda Verbićeve izjave o saobraćjnom obrazovanju!

Društvo -
Komitet kritikuje to što je Verbić na obeležavanju dana žrtava saobraćajnih nezgoda, kazao da saobraćajno obrazovanje ne treba uvoditi kao predmet i da treba da se bavimo bezbednošću saobraćaja pre svega van učionice

BEOGRAD - Srpski komitet za bezbednost saobraćaja saopštio je danas da najoštrije osuđuje izjavu ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđana Verbića da saobraćajno obrazovanje i vaspitanje ne treba uvoditi kao predmet u škole.

Komitet kritikuje to što je Verbić juče na obeležavanju dana žrtava saobraćajnih nezgoda, kazao da saobraćajno obrazovanje ne treba uvoditi kao predmet "jer sve ono što postane predmet postane jedna dosadna obaveza i izgubi na značaju" kao i "da treba da se bavimo bezbednošću saobraćaja pre svega van učionice".

Komitet je u saopštenju upitao Verbića da li je svestan da su saobraćajne nezgode vodeći uzrok smrtnosti mladih u Srbiji, zatim da je nivo saobraćajne svesti nizak i da je zbog toga Srbija među najnebezbednijim državama Evrope?

"Očekujemo da se Vlada Republike Srbije ogradi od ovakve izjave i stava ministra Verbića, naročito zbog toga što je Vlada Republike Srbije zvanično usvojila streteški cilj da najkasnije 2020. godine postigne nivo bezbednosti saobraćaja tako da nijedno dete ne pogine u saobraćaju", navodi u saopštenju direktor Komiteta Damir Okanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track