AVANZOVALA: Sprdala se s mentalno obolelima, a onda postala portparol bolnice

Ova osoba danas radi u zdravstvenoj ustanovi

AVANZOVALA: Sprdala se s mentalno obolelima, a onda postala portparol bolnice

Društvo -
Beba Kanački karijeru započela intervjuišući psihički bolesne pacijente, a sada je zaposlena u Opštoj bolnici u Vranju

BEOGRAD - Žena koja je intervjuisala mentalno obolele pacijente na odeljenju psihijatrije, mimo svih zakona i novinarskog kodeksa - o čemu je Kurir pisao - zove se Beba Kanački i aktuelni je referent za odnose s javnošću u Opštoj bolnici Vranje.Podsetimo, internetom kruži skandalozni video-snimak na kojem voditeljka vranjske televizije Fokus, a sada PR bolnice, pita psihijatrijske pacijente od čega boluju, kako podnose vrućinu i kakvi su uslovi na odeljenju. Neki odgovaraju, drugi pevaju, a Beba konstatuje kako je uz dobru pesmu sve lakše.

Jedem, ne odgovaramTragom informacija, pre dva dana prvi put smo pozvali portparolku Bebu Kanački, koja je inače inženjer za obradu drveta, a ona je, pre nego što smo i postavili pitanje, svađalačkim tonom rekla da je maltretiramo.- Danas je nedelja, vi mene i moju porodicu uznemiravate. Ja jedem, a muž mi spava, probudićete ga, došao je iz noćne smene, sa dežurstva! - vikala je Kanački odbijajući da bilo šta prokomentariše.Kad nam je juče potvrđeno da je autorka spornog snimka upravo Beba Kanački, koja je uprkos svojim ispadima avanzovala i postala portparol bolnice, pozvali smo je za komentar.- U to vreme jesam bila novinar, došla sam na poziv dr Ksenije Trajković, koja je radila na psihijatrijskom odeljenju. Ona je želela da ukaže na loše uslove za pacijente, pa smo intervjuisali one koji nisu teški bolesnici i koji su u stanju da razgovaraju. Snimak koji ste videli je sirovi materijal i nikada nije korišćen i emitovan. Ja ću podneti krivičnu prijavu protiv onoga ko je proširio video jer sam zbog toga pretrpela duševni bol - rekla je Kanački.

Nekad... Beba intervjuiše mentalno obolele
Nekad... Beba intervjuiše mentalno obolele

Ministar reagovaoV. d. direktora Opšte bolnice u Vranju dr Vladimir Stamenković juče nije bio dostupan za komentar o ovom slučaju, a zaposleni su nas upućivali upravo na Bebu Kanački.Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je da će ispitati ovaj slučaj.- Upoznat sam s tim, već smo započeli proceduru tim povodom, čim budemo završili, bićete obavešteni - kazao je on.

Skandal-majstorNAPRAVILA TELEFONSKI RAČUN OD 150.000 DINARA!Beba Kanački poznata je po još jednom skandalu. Ona je u martu ove godine napravila telefonski račun na službenom telefonu od 150.000 dinara, i to samo za jedan mesec. Na pitanje kako se to desilo kaže da je kriv roming.- Nisam isključila GPRS, a bila sam u romingu. Sigurno nisam luda da ga namerno uključim. Sad otplaćujem taj račun u ratama - kaže Kanački.

ČinjeniceZATVOR ZA POVREDU PRAVA PACIJENATA- Hipokratova zakletva najstrože zabranjuje otkrivanje podataka o pacijentu- Dobrobit pacijenta je najviši zakon i ne daje ovlašćenje lekaru da odlučuje u ime pacijenta- Isto je predviđeno i Zakonom o pravima pacijenata, u kojem piše: Zabranjeno je da nadležni zdravstveni radnik saopšti drugim licima lične informacije o pacijentu i njegovom stanju. Oštro su povređena prava intervjuisanih pacijenata, tim pre što je reč o osobama koje su se lečile na psihijatrijskom odeljenju- Prema krivičnom zakonu, ukoliko advokat, lekar ili drugo lice neovlašćeno otkriju tajnu koju su saznali tokom vršenja svog poziva, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do jedne godine

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track