GAŠIĆ: Nastavlja se štednja u vojsci, prioritet na opremanju
Foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

Ispraćaj mirovnjaka

GAŠIĆ: Nastavlja se štednja u vojsci, prioritet na opremanju

Društvo -
Prema njegovim rečima, uštede u ministarstvu i vojsci su ostvarene kroz domaćinski odnos prema novcu i kroz smanjenje broja službenih vozila u upotrebi, potrošnju goriva, ukidanje nepotrebnih putovanja i izdvajanja za dnevnice

BEOGRAD - Ministar odbrane Bratislav Gašić izjavio je danas da će ministarstvo na čijem je čelu nastaviti da se ponaša konstruktivno i da ostvaruje uštede ali da u narednoj godini neće biti smanjen onaj deo vojnog budžeta koji je opredeljen za modernizaciju opreme i naoružanja.

Nakon svečanosti ispraćaja kontigenta pripadnika Vojske Srbije u mirovnu misiju u Centralnoafričkoj Republici, Gašić je novinarima rekao da je Ministarstvo odbrane i u ovoj godini ostvarilo najveće uštede za budžet ali da se nada da će izdvajanje za vojsku u narednoj godini biti na nivou prošlogodišnjeg.

Prema njegovim rečima, uštede u ministarstvu i vojsci su ostvarene kroz "domaćinski odnos prema novcu" i kroz smanjenje broja službenih vozila u upotrebi, potrošnju goriva, ukidanje nepotrebnih putovanja i izdvajanja za dnevnice.

"Želimo da budemo konstruktivni deo Vlade i da uštedimo da bi imali šta da uložimo u modernizaciju vojske", rekao je Gašić i dodao da, iako se još ne zna koliko će vojska dobiti u narednoj godini, on veruje da izdvajanja za modernizaciju neće biti smanjena.

Govoreći o izdvajanjima za stambeno rešavanje pripadnika vojske, Gašić je najavio da će se taj proces biti nastavljen i u 2015. godini i da još 12.500 pripadnika sistema odbrane nema rešeno stambeno pitanje, dok još 6.800 ljudi ima neadekvatan smeštaj.

Ministar je danas u Generalštabu Vojske Srbije u Beogradu ispratio 68 pripadnika oružanih snaga u mirovnu operaciju UN u Centralnoafričku Republiku i komandantu kontigenta pukovniku Milivoju Pajoviću uručio zastavu Srbije koju će oni nositi u toj zemlji.

On je, takođe, dodao da će do kraja godine broj pripadnika Vojske Srbije u mirovnim operacijama UN i Evropske unije bitu uvećan na 500.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track