Komemoracija Srđanu Ðuriću: Bio je redak čovek, znao je da stvori reč koja pokreće
Foto: Dragana Udovicic

Sahrana sutra u Beogradu

Komemoracija Srđanu Ðuriću: Bio je redak čovek, znao je da stvori reč koja pokreće

Društvo -
Poslednji pozdrav kolegi i prijatelju u Skupštini grada uputile brojne ličnosti iz političkog i kulturnog života Srbije
1 / 5 Foto: Dragana Udovicic

BEOGRAD - Komemoracija povodom smrti novinara i nekadašnjeg šefa Kancelarije za saradnju s medijima Vlade Srbije Srđana Ðurića održana je juče u Skupštini grada, a sahrana će biti održana danas na Centralnom groblju u Beogradu.

Veliki profesionalacU Starom dvoru poslednju počast kolegi i prijatelju uputile su brojne ličnosti iz sveta politike, novinarstva i kulture, među kojima i Vojislav Koštunica, Ivan Tasovac, Dragan Ðilas, Milanka Karić, Veselin Jevrosimović, Dragan Šutanovac, Milka Forcan, Maja Žeželj i Ivon Jafali.- Srđan je bio redak čovek. Šta god da je radio, radio je iskreno i profesionalno. Bio je merna jedinica za bistrinu uma, umerenost i smirenost. Znao je da stvara reč koja pokreće - rekao je Voja Žanetić.

Utučeni... Vojislav Koštunica i Ivan Tasovac
Utučeni... Vojislav Koštunica i Ivan Tasovac

Bogata karijeraÐurić je tokom novinarske karijere bio glavni i odgovorni urednik RTV BK Telekom i TV Avala, zamenik glavnog i odgovornog urednika agencije Fonet, urednik spoljnopolitičkog programa Studija B, autor rubrike Globus u nedeljniku NIN i pisac knjige „Helikopter mog ćaleta“, iz koje je ovom prilikom glumac Bane Trifunović pročitao jednu priču.- Srđa je bio moj dobri duh, čuvar mojih tajni. Čovek kakav se ne rađa - kroz suze je rekla je Ljilja Boljanović.(M. C.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track