STEFANOVIĆ U LONDONU: Potpisan Memorandum sa Nacionalnom kriminalističkom agencijom
Foto: Mup

Saradnja

STEFANOVIĆ U LONDONU: Potpisan Memorandum sa Nacionalnom kriminalističkom agencijom

Društvo -
Stefanović i Bristou ocenili su dosadašnju saradnju MUP-a Srbije i Nacionalne kriminalističke agencije veoma dobrom, pogotovo u oblasti borbe protiv krijumčarenja narkotika, trgovine ljudima i visokotehnološkog kriminala

LONDON - Ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović, drugog dana radne posete Ujedinjenom Kraljevstvu, posetio je Nacionalnu kriminalističku agenciju, gde je sa direktorom Kitom Bristouom potpisao Memorandum o saradnji u borbi protiv organizovanog kriminala, ilegalnih migracije i trgovine ljudima.

Stefanović i Bristou ocenili su dosadašnju saradnju MUP-a Srbije i Nacionalne kriminalističke agencije veoma dobrom, pogotovo u oblasti borbe protiv krijumčarenja narkotika, trgovine ljudima i visokotehnološkog kriminala.

„Potpisivanjem Memoranduma na veoma ozbiljan način nastavljamo saradnju u borbi protiv organizovanog kriminala, šverca droge i ljudi. Važno je da unapredimo kapacitete našeg Ministarstva unutrašnjih poslova kako bi se suprotstavili narastajućoj pretnji u oblasti narko-trafikinga, ali i takođe kako da se borimo sa sajber kriminalom koji postaje sve značajnija tema i u Velikoj Britaniji“, rekao je ministar Stefanović.

Na sastanku je zaključeno i da je potrebno zaustaviti nasilje nad decom na internetu, pogotovo onih koji nameravaju da izvrše neko krivično delo.

„Moramo uvek biti korak ispred kriminalaca. Zato smo sa Nacionalnom kriminalističkom agencijom dogovorili da nam pomognu u obukama, kako bi naši ljudi bili još veštiji i uspešniji u ovoj borbi“, istakao je Stefanović i dodao da ja se Bristouom razgovarao i o sve većoj opasnosti od terorizma.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije istakao je i da je ova poseta bila veoma važna i da ćemo, zajedno sa britanskim partnerima, pokazati da je Srbija veoma ozbiljna kada želi da se bori protiv korupcije i organizovanog kriminala.

„Velika Britanija, kroz donacije i različite projekte, samostalno i sa drugim partnerima iz EU pruža snažan doprinos u oblasti dostizanja najboljih praksi i evropskog standarda u reformi MUP-a“ – istakao je ministar.Nakon sastanka Stefanović je, u organizaciji domaćina, obišao i Vestminstersku opatiju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track