VERBIĆ ZAPRETIO ZAPOSLENIMA: Ne smete da učestvujete u seminarima i to naplaćujete
Foto: Zorana Jevtić

Oštro

VERBIĆ ZAPRETIO ZAPOSLENIMA: Ne smete da učestvujete u seminarima i to naplaćujete

Društvo -
Ministar je odmah reagovao kada je saznao da pojedini zaposleni u ministarstvu prosvete godinama unazad za vreme radnog vremena drže seminare za pare, što je protiv zakona, navodi izvor Kurira

BEOGRAD - Ministar prosvete dr Srdan Verbić poslao je dopis kojim upozorava sve zaposlene u ministarstvu da ne smeju da učestvuju u seminarima i još to da naplaćuju, saznaje Kurir iz ministarstva prosvete.

- Ministar je odmah reagovao kada je saznao da pojedini zaposleni u ministarstvu prosvete godinama unazad za vreme radnog vremena drže seminare za pare, što je protiv zakona. Na listi akreditovanih seminara smenjuju se mnoga imena predavača zaposlenih u Ministarstvu prosvete. Verbić je odmah poslao dopis u kome je upozorio da mogu snositi ogromne sankcije ako nastave da učestvuju u ovome - kaže izvor Kurira.

Ministar Verbić u dopisu koji je poslao svim zaposlenima kaže da se u seminarima može učestvovati samo ako ih organizuje ministarstvo prosvete.

-Samo u tom slučaju i to bez nadoknade. Ministar može zabraniti dodatni rad ako se njime onemogućava ili otežava rad državnog službenika ili stvara mogućnost sukoba interesa - poručio je Verbić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track