Predsednik skupštine Kosova: I Buš je radio za CIA!
Foto: Reuters

Kadri Veseli

Predsednik skupštine Kosova: I Buš je radio za CIA!

Društvo -
Jedan od predsednika SAD, Buš mlađi bio deo tajnog sistema američke CIA, otkrio Veseli

PRIŠTINA - Novoizabrani predsednik skupštine Kosova Kadri Veseli izjavio je večeras da će sa srpskim poslanicima sarađivati kao i sa svim ostalim, a povodom činjenice da je vodio nekadašnu kosovsku tajnu službu ŠIK rekao da je i Džordž Buš mlađi nekada bio deo CIA.

Veseli je u emisiji "Zona B" na TV Klan Kosova rekao da će sa srpkim poslanicima sarađivati kao i sa svakim poslanikom skupstine Kosova, dodavši da su Srbi građani Kosova i da su ravnopravni u svim sferama zivota. Komentaričući sumnje koje postoje u vezi s njim kao bivšim šefom ŠIK, on je naveo primer Džordža Buša mlađeg.

"Ne želim da dajem neki konkretan odgovor, ali reći ću da jedan od predsednika SAD, Buš mlađi bio deo tajnog sistema američke CIA", rekao je Veseli.

Upitan za direktno prozivanje od strane poslanice Alijanse za budućnost Kosova (RamušaHaradinaja) Melihate Trmkoli, koja je sa skupštinske govornice nabrojala imena na desetine aktivista i visokih zvaničnika DSK ubijenih pre i posle sukoba na Kosovu, tvrdeći da su ta ubistva indirektno stavaljaju na teret ŠIK koju je Veseli vodio do juna 2008 godine, predsednik skupštine Kosova je naveo da nema konkretan odgovor na temu, kako je rekao, "cenjene poslanice".

Dodao je da poziva poslanike da ipak budu odgovorni kada izgovaraju javnu reč i ukazao da Kosovo ima svoje organe gde te tvrdnje mogu proslediti.

Veseli je takođe rekao da će mnogo više dati prostor opoziciji u skupstini Kosova i da će svim bivšim predsednicima skupštine Kosova da omogući korišćenje privilegija, kako nalaze zakon i ustav Kosova.

Osvrćući se na zakon koji treba biti usvojen o formiranju i funkcionalizicaji specijalnog suda za ratne zločine OVK čiji je on jedan od glavnih osnivaca, Veseli je rekao da skupstinu Kosova naredne godine čeka najteža godina od proglašenja nezavisnosti Kosova jer treba doneti veoma tescke i osetljive zakone koje su obaveza Kosova, dodavsi da će skupstina Kosova izglasati specijalni sud gde će se, kako je istakao, suočiti sa istinom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track