Najnovije vesti

Tadić: Vučićević je Đilasov plaćenik!

Bivši predsednik Srbije o sprezi tajkuna i službenog lažova

Tadić: Vučićević je Đilasov plaćenik!

Društvo
List Pres je bio Miškovićevo i Đilasovo vlasništvo. Svake nedelje je Vučićević pisao kolumnu protiv mene, ispričao Boris Tadić

Ne propustite...

Informer izmislio Tadićevu izjavu o Kuriru

Mišković dao novac za osnivanje Informera?!

INFORMER NAPADA PO NALOGU VLASTI: Hoće da ućutkaju Kurir!

RADIO NAJPRLJAVIJE POSLOVE ZA ŠEFOVE: Vučićević po nalogu tajkuna napadao i Vericu Barać!

RASKRINKAVANJE SLUŽBENOG LAŽOVA: I Toma Fila demantovao Informer

TAJKUNSKI PLAĆENIK: Mišković kupio Vučićeviću kuhinju, šporet, televizore...

Razvojni fond AP Vojvodine: Kurir i Adrija medija nam ništa ne duguju

DIREKTOR RAZVOJNOG FONDA VOJVODINE: Informer se bavi neistinama i manipulacijama

Evo kako je o njima Vučićević govorio nekad, a kako sad

Vučićeviću, objasni gde je nestalo 16 miliona evra?

Vučićević (2004) Toma i Vučić su Miloševićeve podguzne muve! Vučićević (2014) Vučić udara kao Putin!

Crno na belo: Kurir ne duguje nikome!

Momir Vujović: Vučićević, Mišković i Ðilas duguju dva miliona evra za štampariju Presa

Vučićević: Ja ću da uhapsim Rodića!

Vučićević: Ako Nikolić pobedi, Srbija će biti kao Severna Koreja!

Dragan J. Vučićević, kao žuti mafijaš, hteo da otme Kurir!

(VIDEO) BEZ OBRAZA: Pogledajte kako bestidno laže režimski novinar!

VUČIĆEVIĆ UHVAĆEN U LAŽI: Uzeo 2,2 miliona od Pajtića preko kulinarskog dodatka

POLTRON: Vučićević otvarao firme sa Dinkićevim i Đilasovim ljudima

VIDEO DOKAZ: Pogledajte kako je Mišković razotkrio Dragana J. Vučićevića!

EKSPERTI ZA GASOVOD: Direktor i urednik Informera hteli da zgrnu pare na Južnom toku

INFORMATOR - RANI RADOVI: 10 razloga zašto je Vučićević najbolji režimski novinar!

Mali đokica, a velika lopuža!

RASPAKIVANJE LAŽNOG GAZDE SLUŽBENOG GLASNIKA INFORMER Izvinite se Vučićeviću što ga zovete novinarom

PISMO UREDNIKU "SLUŽBENOG GLASNIKA" INFORMER: Izvini što pišemo o lopovima!

BEOGRAD - Urednik „službenog glasnika“ Informer Dragan J. Vučićević je po nalogu Dragana Đilasa i Miroslava Miškovića, svojih gazda u listu Pres, redovno pisao naručene tekstove i protiv bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića!

- Saznajemo da je Pres bilo vlasništvo Miškovića i Dragana Ðilasa. Svake nedelje je bila kolumna u Presu protiv mene. Svake nedelje je gospodin Vučićević, koji je sada vlasnik i glavni i odgovorni Informera, pisao kolumnu protiv mene. U listu čiji je suvlasnik, sad se ispostavlja, o tome se govori više nego ikad, bio moj tadašnji potpredsednik. Dakle, mi smo imali tu realnost - kazao je Tadić u emisiji i na podsećanje voditelja da je u tom listu o njegovoj vlasti „kolumnista Vučićević pisao kao o stoki bezrepoj“ nastavio:Bezočne laži- To je realnost. Dakle, ja nikad u životu nisam pozvao niti Miškovića, niti Ðilasa da pitam „zašto pišete protiv mene“. Nije mi padalo na pamet jer sam smatrao da je to elementarna demokratija.Iako je Vučićević poznat po bezočnim lažima koje sad plasira u Informeru, jedna od retkih istina (uz možda TV program) koje je objavio u „službenom glasniku“ od osnivanja do danas upravo je taj Tadićev navod: „Suvlasnika lista Pres, koji je moju vlast nazivao stokom bezrepom, svojevremeno je plaćao moj tadašnji potpredsednik Ðilas“. Sve ostalo objavljeno u jučerašnjem tekstu pod naslovom „DS uređivao Kurir“, u kojem je preneo Tadićeve izmišljene izjave, ispostavilo se kao klasična manipulacija, kojoj je sklon, pošto po nalogu moćnika mora da napada naš list jer se usuđujemo da kritikujemo vlast.Niz oklevetanihVučićević je tako nizu laži pridodao izmišljotine da je Tadić progovorio o medijskoj mafiji i rekao da su čelnici DS dilovali s Kurirom, pa da je DS uređivao Kurir, te da je „govoreći o kriminalnoj, tajnoj kupovini Politike i Novosti pominjao i vlasnika Kurira Aleksandra Rodića“. Sam Tadić juče je oštro demantovao pisanja Vučićevićevog „službenog glasnika“ navodeći da je dovoljno pogledati snimak emisije (pogledaj okvir). Tadić je samo još jedan u nizu onih koji negiraju navode iz Vučićevićevog „službenog glasnika“.

Režimski novinar u svom "Informeru" sam napisao da je Đilasov plaćenik...
Režimski novinar u svom "Informeru" sam napisao da je Đilasov plaćenik...

Pitanja na koja Dragan J. Vučićević nije smeo da odgovoriDragan J. Vučićević ni juče, po svom običaju, nije želeo da odgovori na pitanja Kurira.

1. Zašto ste objavili da je Boris Tadić rekao u emisiji „Ćirilica“ da je DS uređivao Kurir kada on to nikada nije izjavio, što je i sam demantovao?

2. Šta imate da kažete na izjavu Borisa Tadića da vas je njegov potpredsednik u DS Ðilas plaćao u Presu, gde ste svake nedelje pisali kolumnu protiv njega i njegovu vlast nazivali „stokom bezrepom“?

3. Zašto ste izmislili izjavu Tome File da je tužioca za organizovani kriminal Miljka Radisavljevića postavio DS i zato dosad nije pokretao priču o RBV i Kuriru, koju je on oštro demantovao?

4. Zašto ste izmislili izjavu Dušana Bajića, direktora RFV, da su gazde Kurira pravile svojevrsnu finansijsku vrtešku kojom su pokušali da onemoguće naplatu kredita od Metals banke, što je Bajić oštro demantovao?

5. Zašto ste izmislili da naša kompanija duguje štampariji „Rotografika“, pošto je to preduzeće dostavilo dokaz - dopis od 10. 12. 2014. da Kurir nikome ništa ne duguje?

6. Zašto ste izmislili da naša kompanija duguje „Politika štampariji“ milion evra na ime ugovora o štampanju novina, pošto je „Politika štamparija“ dostavila potvrdu kojom se dokazuje da naš list redovno izmiruje sve ugovorne obaveze na ime štampanja?

7. Da li ste svesni da je objavljivanje netačne informacije krivično delo za koje je zaprećena kazna do pet godina zatvora?

Šta kaže zakon za prenošenje lažnih vestiVUČIĆEVIĆU PRETI ZATVOR

Prema krivičnom zakonu (čl. 343) objavljivanje netačne informacije je krivično delo za koje zakon predviđa i kaznu do pet godina zatvora.- Onaj koji je tražio da informacija bude objavljena, kao i onaj ko ju je objavio mogli bi da odgovaraju za krivično delo širenja lažnih vesti. Ukoliko je delo učinjeno putem sredstava javnog informisanja, kazna je od šest meseci do pet godina zatvora - objašnjava sagovornik Kurira iz srpskog pravosuđa.

Širenje dezinformacijaKo je sve demantovao laži „službenog glasnika“ Dragana J. Vučićevića1. Toma Fila, advokatNisam rekao da je hitno potrebno ispitati sve nevraćene kredite Kurira, kao i da je specijalni tužilac Radisavljević tu istragu sprečavao - kazao je Fila pošto je Vučićević prethodno brutalno slagao.- Miljka je postavio DS i zato dosad nije pokretao tu priču o RBV i Kuriru - glasila je izmišljena Filina izjava, što je ovaj advokat oštro demantovao.2. Dušan Bajić, direktor Razvojnog fonda VojvodineNisam rekao da su gazde Kurira pravile finansijsku vrtešku kojom su pokušali da onemoguće naplatu kredita od Metals banke, niti da je iko iz Kurira pokušavao da na taj način onemogući naplatu kredita. Sve što je navedeno je neistina - kazao je Bajić pošto je Vučićević izmislio njegovu izjavu da su gazde Kurira pravile svojevrsnu finansijsku vrtešku kojom su pokušali da onemoguće naplatu kredita od Metals banke.3. Štamparija Politika„Politika štamparija“ dostavila je potvrdu kojom se dokazuje da naš list redovno izmiruje sve obaveze na ime štampanja nakon što je Vučićević slagao da naš list duguje milion evra na ime ugovora o štampanju novina.4. Štamparija RotografikaPreduzeće je dostavilo dokaz - dopis od 10. 12. 2014. da Kurir ne duguje nakon što je Vučićević izmislio da naš list duguje toj štampariji.5. Ministarstvo kulture

Nedvosmisleno je potvrdilo da Kurir nije prekršio zakon kad je reč o preregistraciji lista iz „dnevne novine Kurir“ u „Kurir - najtiražnije novine na Balkanu“ nakon što je Vučićević lagao da je naš list prekršio zakon.6. APR, NBS, Poreska upravaJavnosti su dostupni podaci kojima se potvrđuje da Kurir redovno izmiruje sve svoje zakonske obaveze, sada kao i pre šest meseci, kada je Informer optužio naš list da su mu računi u blokadi, da ne izmiruje obaveze prema poveriocima, ne plaća porez.

Dragan J.Vučićević obmanjuje javnost... Marina Komad
Dragan J.Vučićević obmanjuje javnost... Marina Komad

Crno na belo  Raskrinkana još jedna Vučićevićeva laž INFORMER IZMISLIO IZJAVU BORISA TADIĆA O KURIRU!Bivši predsednik Srbije Boris Tadić demantovao je još jednu u nizu manipulacija koje je Dragan J. Vučićević izneo u službenom glasniku Informer.- Tekst objavljen u Informeru baziran je na reinterpretacijama i izvlačenju iz konteksta izjava Borisa Tadića iz emisije „Ćirilica“. Tekst obiluje neistinitim i poluistinitim navodima njegovih reči, koje su prilagođavane očiglednom cilju Informera da iskoristi njegove izjave za medijski rat s Kurirom. Boris Tadić nije govorio o medijskoj mafiji, dilovanju i milionskim kombinacijama, već je odgovarao na pitanja koja su se odnosila na medijsku situaciju tokom njegovih predsedničkih mandata. Takođe nije govorio ni o „kriminalnoj“ ili „tajnoj“ kupovini Politike i Novosti, niti je posebno pominjao gospodina Rodića - saopštila je savetnica za medije Borisa Tadića Marina Komad.Ona je objasnila da nijedan od navoda samoprozvane moralne gromade srpskog novinarstva Dragana J. Vučićevića nema veze sa izjavom Borisa Tadića, te da se radi o „zlonamernom tumačenju njegovih reči“, te „laganju i obmanjivanju javnosti“.- Odgovarajući na pitanje Milomira Marića, on je pomenuo gospodina Rodića u kontekstu svih onih koji su tada pominjani kao potencijalni kupci ovih listova, pri čemu je rekao da je legitimno da se pojavi kao kupac bilo ko ko je novac stekao na legalan način. Očigledno je da se radi o zlonamernom tumačenju njegovih reči, što je moguće proveriti prostim pregledanjem snimka ove emisije - navela je Marina Komad, savetnik predsednika Borisa Tadića.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...