TRAGEDIJA: Tužiću lekare, četiri dana mi je mrtva beba bila u stomaku!

Preživela horor u Prokupačkoj bolnici

TRAGEDIJA: Tužiću lekare, četiri dana mi je mrtva beba bila u stomaku!

Društvo -
Dobila sam porođajne bolove, a oni su mi rekli da me boli bešika. Posle četiri dana doktor je rekao da ne čuje otkucaje srca ploda, priča Milica Stamenković

PROKUPLJE - Milica Stamenković (23) iz sela Zlata kod Žitorađe najavljuje tužbu protiv lekara prokupačke ginekologije jer smatra da su bili nemarni i prouzrokovali smrt njene bebe.Kako kaže, ona je četiri dana provela u prokupačkoj bolnici čekajući da je porode, a lekari nisu ustanovili da joj je beba mrtva. Tek petog dana prosledili su je u niški Klinički centar, gde su uradili carski rez. Telo bebe prosleđeno je na obdukciju u Beogradu.- Imala sam uput sa predlogom za carski rez iz prokupačkog Doma zdravlja i javila sam se u bolnicu 12. decembra. Trebalo je da me porode 13. decembra, ali su oni uradili preglede i rekli da još nije vreme. Iako sam dobila bolove nisko u stomaku, rekli su mi da to nisu porođajni, već da sam prehlađena i da me boli bešika. Dali su mi injekciju u venu, ali u izveštaju iz bolnice ne piše koju sam injekciju primila - kaže Milica i dodaje da je nepodnošljive bolove dobila 15. decembra. Dežurni ginekolog je uradio CTG, ali joj je rekao da se vrati da odmara.- Tokom noći dobila sam bolove, pa su mi uradili ultrazvuk. Čula sam razgovor doktora i babice da ne mogu da čuju otkucaje bebe - seća se Milica.Neizvesnost je trajala do pet ujutru, kada joj je sestra saopštila da joj je beba mrtva.- U 16 sati 16. decembra na intervenciju moje porodice prebačena sam u Niš, gde su me za 20 minuta porodili carskim rezom. Beba je imala pupčanu vrpcu oko vrata. Verujem da je bila mrtva oko četiri dana - očajno priča Milica dok čeka rezultate obdukcije.Iz Ministarstva zdravlja kažu da nisu upoznati s slučajem, ali da će sve ispitati.

Primljena zbog bolova... Otpusna lista iz prokupačke bolnice
Primljena zbog bolova... Otpusna lista iz prokupačke bolnice

Odgovor nadležnihURADILI SMO SVE ŠTO SMO MOGLIPortparol prokupačke bolnice dr Marija Despotović kaže da je trudnica primljena u bolnicu u terminu za porođaj, bez porođajnih bolova, u petak 12. decembra, i da je urađeno sve što je bilo u njihovoj moći:- Po prijemu je klinički, laboratorijski, ultrazvučno ispitana i CTG praćena. Tokom noći 15. decembra dobila je porođajne bolove, te je prevedena u porodilište, bila je otvorena jedan poprečni prst, a nakon ultrazvučnog pregleda i CTG pregleda nisu registrovani otkucaji srca ploda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track