IZBAVLJENI SRPSKI TURISTI: Iz pokvarenog autobusa bez grejanja, prevezeni do benzinske pumpe!
Foto: Rojters

Upali u nevolju na putu za Krakov

IZBAVLJENI SRPSKI TURISTI: Iz pokvarenog autobusa bez grejanja, prevezeni do benzinske pumpe!

Društvo -
Turisti, njih oko 70, krenuli su u Krakov za Novu godinu ali se jutros autobus pokvario. Poslat je novi autobus, međutim, i to vozilo se pokvarilo, rečeno je u agenciji i navedeno da je u međuvremenu popravljen prvi autobus koji je prevezao putnike do pumpe

Putnici beogradske agencije "Manga trip" koji su čitav dan proveli u pokvarenom autobusu bez grejanja, nedaleko od Kečkemeta u Mađarskoj, zbrinuti su na benzinskoj pumpi i trenutno su na bezbednom, rečeno je Tanjugu u agenciji.

Turisti, njih oko 70, krenuli su u Krakov za Novu godinu ali se jutros autobus pokvario. Poslat je novi autobus, međutim, i to vozilo se pokvarilo, rečeno je u agenciji i navedeno da je u međuvremenu popravljen prvi autobus koji je prevezao putnike do pumpe.

U agenciji navode da se autobus zaledio na temperaturi od minus 12, nakon čega je po putnike poslat drugi autobus koji se na identičan način zaledio zbog hladnog vremena.

Autobus se pokvario u Mađarskoj na oko 70 kilometara od granice. Kvar je nastao jutros u 10 časova a autobus još stoji. Putnici su bili bez grejanja, sa malim zalihama hrane i vode.

Jednoj putnici je pozlilo i došla je hitna pomoć, a autobus se nalazio u zaustavnoj traci na auto-putu. Vrata od autobusa nisu mogu da se zatvore, i zbog toga je u prizemnom delu autobusa bila hladno, dok je većina putnika utoččište pronašla na spratu.

Turisti su se zaputili u Krakov.

Po saznanju da se desio kvar na mesto u Mađarsku je upućeno je više autobusa koji bi uskoro trebalo da stignu do putnika i prebace ih na sigurno i toplo, rečeno je u agnciji Magna trip.

"Jedan autobus samo što nije prešao granicu i taj autobus će vratiti putnike koji budu želeli za Beograd, a ko bude želeo da nastavi put ka Krakovu, moći će da nastavi", rekao je predstavnik agencije i dodao da su krenula još dva autobusa iz Loznice.

Prema njegovim rečima, sada je prioritet da se svi putnici prevezu na sigurno i toplo tako da će autobus koji bude prvi došao prevesti putnike najpre do benzinske pumpe.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja