KO ĆE KAKO DOČEKATI 2015: Ministar i prosjak zajedno na ulici!
Foto: Dragan Kadic

Istražujemo gde će dočekati Novu godinu

KO ĆE KAKO DOČEKATI 2015: Ministar i prosjak zajedno na ulici!

Društvo -
Slično, a različito Dok će se Aleksandar Antić posle dočeka na Trgu zaputiti na svadbu, Milan Nedić će se proveseliti, a onda sakupljati konzerve jer će tada više zaraditi

BEOGRAD - Šta je zajedničko ministru u Vladi Srbije, uspešnom biznismenu, prodavačici u cvećari, studentkinji, rudaru i jednom beskućniku?Svi oni žele da 31. decembra, kad se kazaljke poklope, zagrle i poljube svoje najdraže i s njima zakorače u 2015. godinu. U svojim željama su, neočekivano, jedinstveni. Međutim, ono što ih razlikuje je novac koji su spremni da izdvoje za proslavu najluđe noći. Kurir je istraživao gde će i kako ljudi različitih profesija i imovinskog stanja dočekati Novu godinu. Zanimljivo, ali ovi različiti svetovi se nekad spoje.Milan Nedić (69) Prosjak, beskućnikNEMAM NIŠTA S NOVOM GODINOMMilanu Nediću je ulica dom. Kaže da će novogodišnju noć provesti skupljajući konzerve.- Nemam ja ništa s Novom godinom, a nema ni ona sa mnom - smeje se Nedić.- Meni je to dan kao i svaki drugi. Jedino što ima više ljudi, više će se piti, pa će biti i više konzervi.On kaže da dnevno zaradi do 250 dinara, dok će za Novu godinu ta suma možda biti udvostručena. Šta zaradi, to će i potrošiti.- Potrošiću ih na hranu, ali, bogami, i da se malo proveselim - iskren je Milan, koji će praznike provesti sam.- Nemam rodbinu i prijatelje. Šta ću, navikne se čovek. Teško će mi biti 1. januara jer sam kao mali voleo taj dan drugačije da provedem.

Aleksandar Antić (45) Ministar energetike i rudarstvaPRVO VEČERA SA SESTROM, PA SVADBA- Novu godinu ću dočekati u Beogradu. Tradicionalno, oko 20 sati otići ću na večeru kod sestre i roditelja, a posle ću se zaputiti na neki od gradskih trgova. Zanimljivo je da posle idem na venčanje kod prijatelja koji su odlučili da svadbu prave baš za novogodišnju noć, pa ću se uputiti tamo da im poželim sve najbolje - rekao nam je ministar energetike i rudarstva Aleksandar Antić.On dodaje da će najverovatnije raditi i pre i posle dočeka.- Neće mi biti potreban novogodišnji budžet, osim što ću morati da kupim neki poklon za svadbu, ali i tu ću gledati da prođem što bolje. Najviše se radujem kupovini poklona za sina i sestrića - kaže Antić.

Bojan Beočanin (40), RudarVOLIM PORODICU, ALI VOLIM I KAFANU- Društvo mi ide na doček u kafanu, ali moram da vidim sa suprugom gde će ona. Možda odemo zajedno u jedan kafić gde se sluša rok. Volim ja svoju porodicu, ali volim i kafanu, pare su u džepu, pa šta ostane - kaže rudar Bojan Beočanin (40).

Toplica Spasojević (58) Biznismen, vlasnik „ITM grupe“S PORODICOM UZ PODVARAK I SARMUNovogodišnje veče provešću u krugu porodice. Nažalost, nemam često priliku da ih viđam - rekao je Toplica Spasojević, biznismen i vlasnik „ITM grupe“.Kako kaže, od troje njegove dece, dvoje ne žive u Srbiji, pa im je ovo prilika da se okupe.- Supruga sprema mezetluk, podvarak, sarmu i pečenje - navodi Spasojević i ističe da suština zajedničke večere nisu pokloni, već uživanje u toploj atmosferi. Kaže da mu je 2014. bila izazovna:- Ne mogu da kažem da je bila dobra u poslovnom smislu, ali drago mi je što smo uspeli da očuvamo radna mesta.

Smiljana Petrović (31)PRODAVAČICA U CVEĆARI U PONOĆ NA POSLU- Na novogodišnju noć u cvećari radim do 23 sati. Dok počistim i pospremim, biće već ponoć. Posle toga ću verovatno otići kod drugarice, gde će se već okupiti društvo. Nemam vremena da idem kući da se spremam, pa ću s posla produžiti na žurku - priča Smiljana Petrović, prodavačica u cvećari.Kako kaže, to što radi za novogodišnju noć s jedne strane je dobro jer će uštedeti novac koji bi inače dala za restoran ili klub.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track