BAŠ ĆE BITI LEDENO ČAK -20: Evo kakvo nas vreme čeka za Božić!

Sibirka Nova godina

BAŠ ĆE BITI LEDENO ČAK -20: Evo kakvo nas vreme čeka za Božić!

Društvo -
aredna tri dana posle Nove godine će biti veoma hladna u svim mestima u Srbiji, uključujući i Beograd. Noć će biti vedra, bez vetra, ali ledena

U Srbiji do petka predstoje ledeni dani, ujutro uz jak mraz od minus 20 do minus 10 stepeni, upozorio je Republički hidrometeorolški zavod.

Danas se u Srbiji se očekuje veoma hladno vreme. U jutarnjim satima mestimično će biti magle, a tokom dana malo do umereno oblačno.Predveče se na severu očekuje naoblačenje koje će se proširiti na centralne krajeve, ponegde uz slab sneg.

"Naredna tri dana posle Nove godine će biti veoma hladna u svim mestima u Srbiji, uključujući i Beograd. Noć će biti vedra, bez vetra, ali ledena. Naročiti oprez se savetuje u konzumiranju alkohola jer usled pada i dužeg zadržavanja na snegu može doći do smrzavanja", rekao je meteorolog Časlav Stanojević.

Od 3. januara sledi otopljavanje.

"Prodor toplog vazduha doneće i vrlo slab sneg, ali će mraz oslabiti tako da za nas Božić očekuje toplije vreme sa temperaturama oko sedam-osam stepeni tokom dana. Do srpske Nove godine sneg će se u nižim predelima otapati, pa ćemo 14. januar dočekati u toplom i sunčanom danu", rekao je Stanojević.

Severozapadni vetar će sutra biti slab do umeren. Jutarnja temperatura od minus 20 do minus 12 stepeni, a najviša dnevna od minus 10 do minus pet.

I u Beogradu će biti veoma hladno. Ujutro će biti magle, tokom dana malo do umereno oblačno, a od večeri se očekuje postepeno naoblačenje uz mogućnost slabog snega. Jutarnja temperatura biće od minus 15 na periferiji, do minus 13 stepeni u centralnim delovima Beograda, a najviša dnevna oko minus pet, a na periferiji oko minus sedam stepeni.

Očekuju se da će meteorološke prilike biti povoljnije za većinu hroničnih bolesnika. Izvestan oprez, naročito u prepodnevnim satima, i dalje se savetuje osobama sa bronhijalnom astmom i cerebrovaskularnim oboljenjima. Od meteoropatskih reakcija se mogu javiti glavobolja, bolovi u mišićima i poremećaj sna.

Blic/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track