SKIDANJE MAGIJE: Za 1.000 dinara kupam te u slanoj vodi i dajem ti kabl da očistiš krevet!
Foto: Shutterstock

OBMANA: Džaba što im preti 12 godina zatvora

SKIDANJE MAGIJE: Za 1.000 dinara kupam te u slanoj vodi i dajem ti kabl da očistiš krevet!

Društvo -
Novine i internet preplavili oglasi magova, vračara i vidovnjaka, koji različitim metodama leče bolesti, uklanjaju negativnu energiju i nečastive sile

BEOGRAD - „Zahvaljujući svojim urođenim parapsihološkim sposobnostima i posebnim drevnim tehnikama, Simo može da prepozna šta je to što čoveku kvari sreću, ali i da mu pomogne da izađe na pravi put, na kojem ga očekuje napredak i blagostanje“.Ovo je deo oglasa izvesnog belog maga Sime Sprema, koji se pojavio u jednom nedeljniku, a u kojem nudi srebrne pečate, amajlije za zaštitu, čuvarkuće za sklad i harmoniju u kući, kao i knjige „Magija Sima Sprema“ i pored toga što je bavljenje nadrilekarstvom zakonom zabranjeno. Međutim, čini se da su se razni kvazilekari, vračare, vidovnjaci koji podmlađuju i leče sve bolesti povampirili! Iako ih nema na televizijama, kao što je to bio slučaj do pre nekoliko godina, novine i internet su prepuni njihovih oglasa.Koriste i slikuDa Simo nije jedini koji „leči“ ljude raznim sumnjivim metodama, svedoči i vizitkarta koju je na ulici dobila naša novinarka. Izvesni bioenergetičar Miroslav „rešava sve probleme, pronalazi i skida negativnu energiju“.- Ti i ja se nađemo gde hoćeš, ja te držim za ruku i pitam visak šta ti fali. Mogu i kuću da dođem da pregledam, ali moraš da uzmeš kabl, dobro ga očistiš i staviš ispod jastuka da bi se krevet očistio od prljavština. Tretman košta 1.000 dinara, a broj tretmana zavisi od toga da li je problem zdravstveni ili magijski. Ako je magijski, biće potrebno više tretmana i kupaću te u slanoj vodi. Ljudima pomaže čak i moju sliku kad vide - saopštio nam je Miroslav, koji tvrdi da je talenat nasledio od oca i da se ovim zanatom bavi 12 godina.Krivično deloAdvokat Vojin Biljić objašnjava da bavljenje nadrilekarstvom spada u krivično delo, kao i da je kažnjivo po Zakonu o oglašavanju:- Za bavljenjem njime zaprećena je novčana kazna ili zatvor do tri godine. Ako se ugrozi zdravlje ili osoba umre, onda je zaprećena kazna zatvora od osam do 12 godina. Oglašavanje nadrilekarstva je privredni prestup, za koji je predviđena kazna do tri miliona dinara za pravno lice koje vrši oglašavanje zato što oglas može da dovede u zabludu.

METODE Baca novčić i bavi se Ji ĐingomRAZGOVOR SA MAGOM SIMOM KOŠTA 4.900Kako bismo proverili na koji način ljudima „pomaže“ Simo Spremo, pozvali smo ga na broj naveden u oglasu. Umesto njega, javila se ženska osoba, koja se predstavila kao radnica.- Razgovor sa Simom Spremom se zakazuje. Možete doći lično u njegovu kancelariju u Novom Sadu, a cena gledanja je 4.900 dinara. Svaki sledeći dolazak košta 3.600 dinara. Reč je o numerologiji i kineskoj metodi ji đing. Na osnovu datuma rođenja, elemenata koji vladaju i bacanjem novčića, ji đing otkrije kakav problem imate, pa onda pomaže i skida crnu magiju - rekla je devojka, koja nije znala da odgovori na pitanje gde je Spremo stekao te veštine, ali je obećala da će mu proslediti naš broj telefona kako bi nam odgovorio na pitanja zašto se bavi ilegalnim poslom. Do zaključenja broja Spremo nam se nije javio.

PohapšeniKAKO VARAJU NADRILEKARI- Nadrilekar Slobodan Rajčić (58) iz Zemuna uhapšen je 2012. zato što je nekoliko meseci građanima u Despotovcu pružao medicinsku pomoć raznim uređajima. Izlečenje je garantovao uz pomoć terapija strujom i lekovima ruske i kineske proizvodnje. Građani su mu plaćali 50 evra po tretmanu.- Lažni lekar Viktor N. (40) iz Jagodine uhapšen je 2013. posle šest godina bekstva jer je porodicama budio nadu da će im steroidima izlečiti decu obolelu od teškog oblika hendikepa.- Nadrilekar Radoslav S. (49) iz okoline Šapca uhapšen je 2013. godine zbog sumnje da je K. F. (17) rekao da mora kod njega na terapiju jer će ostati neplodna. Posle silovanja, devojčica je ostala trudna, a slučaj je otkriven kada je devojka završila u bolnici zbog spontanog pobačaja.- Beograđanku M. N. je nadrilekar iz sela Vranište kraj Pirota lečio „čarobnim praškom“. Tretman je koštao 50 evra, a pacijentkinja je posle 20 tretmana završila u KBC Bežanijska kosa, gde joj je posle komplikacija amputirana noga.- Vračara V. S. (37) iz Zaječara naivnim ljudima u Kraljevu uzimala je uglavnom predmete od zlata u zamenu za skidanje crne magije.- Gatara Slađana R. (36) iz Kovina varala tako što je žene ubeđivala da predviđa sudbinu i bajanjem otklanja crnu magiju, i to im naplaćivala.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track