Najnovije vesti

NASTAVLJA SE AGONIJA: Vladika Jovan ostaje u zatvoru!

Uzalud ga čekali na slobodi

NASTAVLJA SE AGONIJA: Vladika Jovan ostaje u zatvoru!

Društvo
00:00h
Vladika Jovan se u skopskom kazamatu nalazi na izdržavanju trogodišnje zatvorske kazne zbog navodne pronevere 250.000 evra u vreme dok je bio na čelu jedne eparhije nepriznate Makedonske pravoslavne crkve

SKOPLJE - Makedonsko tužilaštvo podnelo je danas žalbu na odluku o uslovnom puštanju na slobodu mitropolita skopskog i arhiepiskopa ohridskog Jovana, čime je blokiralo njegov izlazak iz skopskog zatvora "Idrizovo".

Vladika Jovan se u skopskom kazamatu nalazi na izdržavanju trogodišnje zatvorske kazne zbog navodne pronevere 250.000 evra u vreme dok je bio na čelu jedne eparhije nepriznate Makedonske pravoslavne crkve.

Makedonsko tužilaštvo za organizovani kriminal i korupciju prošle sedmice saopštilo je da su ispunjeni svi uslovi za puštanje na privremenu slobodu vladike Jovana.

Vladika Jovan, čije je svetovno ime Zoran Vraniškovski, od ukupno pet i po godina zatvorske kazne u zatvoru je proveo 36 meseci, što je više od polovine i ponašao se primereno.

Po presudi u korist Makedonske pravoslavne crkve, od vladike Jovana je konfiskovano 4,94 miliona denara /blizu 80.000 evra/ i njiva površine oko 5.000 metara kvadratnih u skopskom selu Nerezi, saopštilo je ranije Tužilaštvo.

Zahtev za puštanje na privremenu slobodu podneo je direktor zatvora "Idrizovo", a odluku  o uslovnom puštanju vladike Jovana donelo je Krivično veće Osnovnog suda u Skoplju.

Odluka o podnošenju žalbe iznenadila je direktora zatvora, ali i brojne novinare koji su čekali oslobađanje vladike Jovana.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...