JORGOVANKA TABANOVIĆ: Guvernerka NBS kupuje 50 odmarača za stopala!
Foto: Zorana Jevtić

Država „gori“, a guvernerka se rasipa

JORGOVANKA TABANOVIĆ: Guvernerka NBS kupuje 50 odmarača za stopala!

Društvo -
Sve četiri uvis: Čelnica NBS oglasila nabavku za 50 kancelarijskih podmetača za noge „koji smanjuju umor zaposlenih“. Tabakovićka pravda kupovinu podmetača time da su neophodni za bezbedan rad zaposlenih

BEOGRAD - Guvernerka NBS Jorgovanka Tabaković rešila je da časti svoje zaposlene sa 50 „odmarača“ za stopala, i to usred krize, kada svi moraju da štede, otkriva Kurir!I dok kategorički odbija da se NBS umeša i pomogne građanima koji su se zadužili u francima, zbog čega su im krediti, usled divljanja ove valute, skočili preko noći, Tabakovićka raspisuje konkurs za nabavku odmarača za stopala!

Specijalni standardiČelnica NBS je, kako se navodi u konkursnoj dokumentaciji obelodanjenoj na internet stranici Narodne banke, ovog meseca odlučila da kupi kancelarijske podloge za noge koje, kako je navedeno, moraju biti po „ergonomskim standardima, da smanjuju opterećenje mišića i umor zaposlenih“.

A kad će rešiti probleme kredita u „švajcarcima“... Jorgovanka Tabaković
A kad će rešiti probleme kredita u „švajcarcima“... Jorgovanka Tabaković

- Konstrukcija podloge izrađena je od visokokvalitetnih materijala (metala, metalnih legura i/ili čvrste plastike). Podloga za noge mora imati odgovarajući mehanizam za podešavanje visine i ugla, sa mogućnošću blokade u željenom položaju (minimum tri položaja regulacije visine i ugla) - piše u konkursnoj dokumentaciji.Ne zna se još koliko je Tabakovićka spremna da iskešira za ovu relaksaciju zaposlenih jer nisu pristigle ponude sa cenama. Najjeftinija podloga za noge je oko dve, a one kvalitetnije, kakve i traže u NBS, koštaju i do 12.000 dinara.Guvernerka, možda i najplaćenija žena u državnoj upravi, sa mesečnom platom od 551.047 dinara, kaže za Kurir da je to urađeno zbog zakona. Na pitanje da li je sada, usred krize, kada su građanima smanjene penzije i plate, vreme da se kupuju podmetači za noge, ona će:

Zakonska obaveza- To je zakonska obaveza iz Zakona o bezbednosti i zdravlju na radu (?!) Pravilnikom o preventivnim merama za bezbedan i zdrav rad pri korišćenju opreme za rad sa ekranom, donetim na osnovu Zakona o bezbednosti i zdravlju na radu, propisana je obaveza poslodavca da zaposlenom obezbedi rad na radnom mestu na kojem su sprovedene mere za bezbedan i zdrav rad.Ipak, kako će se Jorgovanki zaposleni povrediti na radu ili razboleti ako nemaju podmetače za stopala, ostaje nejasno jer posao, valjda, ne obavljaju nogama. Sa druge strane, ovo je svetli primer kako šef, pored svega ostalog, brine i o proširenim venama zaposlenih.

Eto ti sadFALE JOJ I LAMPEOsim podloga za noge, u NBS žele da nabave i lampe. Tako su raspisali konkurs za kupovinu deset podnih dekorativnih i isto toliko stonih lampi.

ČinjeniceSVI JORGOVANKINI TENDERI- hale za košarku, odbojku, tenis i kuglanje- ginekologa koji će pregledati zaposlene u NBS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track