EKS MINISTARKA NAŠLA NOVI POSAO: Verica Kalanović direktorka u Luci Beograd!
Foto: Marina Lopičić

Sedela u nekoliko srpskih vlada

EKS MINISTARKA NAŠLA NOVI POSAO: Verica Kalanović direktorka u Luci Beograd!

Društvo -
To je potvrdila i Kalanovićeva, rekavši da je od polovine oktobra direktorka jednog zavisnog preduzeća u Luci, odnosno Slobodne zone Beograd

BEOGRAD- Verica Kalanović, bivša ministarka u nekoliko srpskih vlada, direktorka je u Luci Beograd.

To je potvrdila i Kalanovićeva, rekavši da je od polovine oktobra direktorka jednog zavisnog preduzeća u Luci, odnosno Slobodne zone Beograd.

Upitana otkud baš ona na tom mestu, Kalanovićeva je odgovorila pitanjem zašto je čudno da neko radi u privatnom sektoru.

"Na konstataciju lista da nije čudo, ali da je zanimljivo s obzirom na to da se bavila politikom, ona nije odgovorila", navedeno je na sajtu Danasa.

Prema njenim rečima, njen zadatak u Luci je da bude direktorka u tom preduzeću i da posluje što je bolje moguće.Na pitanje upućeno Luci Beograd otkud Kalanovićeva na mestu direktorke, Danasu je rečeno da Kalanovićeva ni u kom slučaju nije angažovana iz bilo kakvih političkih razloga, niti zbog toga što ona nešto duguje Luci ili Luka njoj, već zato što ima iskustva u poslovima regionalnog razvoja koje Luka namerava da ostvari.

Zvali su je "ženski Dinkić"

Kako je podsetio list, Kalanovićeva se iz politike povukla odlaskom sa političke scene Mlađana Dinkića i njegove partije URS, a važila je za njegovu osobu od poverenja i zvali su je "ženski Dinkić“", što je njoj, kako je rekla, imponovalo.

Bila je potpredsednica stranke G17 plus od maja 2007. godine.

Za državnu sekretarku u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja izabrana je 2007. i tu funkciju obavljala je do jula 2008. godine, kada je imenovana za ministarku za Nacionalni investicioni plan.

Početkom marta 2011, pocela je da obavlja funkciju potpredsednice Vlade zadužene za privredu. Kada je formirana vlada Ivice Dačića 2012. Kalanovićeva je zauzela poziciju ministarke regionalnog razvoja i lokalne samouprave, prenosi sajt tog lista.

Slobodna zona Beograd je preduzeće u vecinskom vlasništvu firme Nova luka čiji je vlasnik kompanija Vorldfin, u vlasništvu poznatog biznismena Milana Beka, podsetio je Danas na svom sajtu.

( Tanjug/Danas)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track