URNEBESAN TENDER: Dušan Bajatović traži ginekologe za Srbijagas!
Foto: Think

Direktor najvećeg gubitaša arči državne pare

URNEBESAN TENDER: Dušan Bajatović traži ginekologe za Srbijagas!

Društvo -
U trenutku kad „Srbijagas“ duguje 1,2 milijarde evra, a plate su im iznad proseka, socijalista raspisuje tender za ginekološke usluge. Vrednost nabavke čak 2,9 miliona dinara. Naravno, to mi plaćamo iako su dame iz ove firme zdravstveno osigurane

BEOGRAD - Dušan Bajatović, direktor „Srbijagasa“, krenuo je u potragu za ginekologom za žene zaposlene u njegovom preduzeću. Ako vam ovo deluje smešno, da li vas zabavlja činjenica da ćete njegov naum platiti 2,9 miliona dinara?Naime, „Srbijagas“ je raspisao tender za „specijalistički pregled za žene“, objavljeno je na njihovom sajtu, i za tu uslugu spremni su da daju 2,9 miliona dinara iz džepa poreskih obveznika.Dupli trošakTaj isti „Srbijagas“ je, uzgred, najveći gubitaš među javnim preduzećima - ima dug od 1,2 milijarde evra, a sistematski ginekološki pregled može da se uradi besplatno u domu zdravlja! S druge strane, sve i da dame iz ovog JP ne žele da se gužvaju po državnim ordinacijama, kako mnoge od njih imaju plate iznad proseka, mogu sebi da priušte pregled u privatnoj ordinaciji.

Prema uslovima tendera, tražena je usluga kompletnog ginekološkog pregleda, UZ dojke ili mamografija.- Ponuđač mora da ima minimum jedan ginekološki sto, mamograf, ultrazvučni aparat, najmanje dvoje specijalista ginekologa akušera i jednog radiologa specijalistu. Pregledi se obavljaju u Novom Sadu, po najmanje 10 žena dnevno, a ponuđač je dužan da izda izveštaj s preporukom za dalje lečenje i da ga dostavi svakoj ženi ponaosob - navodi se u dokumentaciji, dok se u „Srbijagasu“ peru da je tender odobrila Vlada.Javio se i Dom zdravlja- Pristigla je ponuda Doma zdravlja Novi Sad od 1,4 miliona dinara i zajednička ponuda novosadske poliklinike „Dijagnostika centar“ i specijalističke ginekološke ordinacije „Dr Veber“ od 2,4 miliona dinara - kažu u ovom preduzeću i dodaju da je predloženo da zbog povoljnije ponude posao dobije novosadski DZ, ali i da javna nabavka još nije završena.Dušan Bajatović juče nije odgovarao na pozive i poruke, dok nadležni u Ministarstvu finansija, koje smo pitali o ekonomskoj opravdanosti tendera, kažu da će se tek pozabaviti njime (iako su novac već odobrili)?!- Bliže ćemo se upoznati s detaljima tendera - kažu u Vujovićevom resoru, a ekonomista Mlađen Kovačević kaže:- Raspisivanje ovog tendera je rasipništvo, i „Srbijagas“ bi morao da povede računa o svom poslovanju - kaže on.

Evo od koga je prepisaoI JORGOVANKA TRAŽILA GINEKOLOGAI Jorgovanka Tabaković, guvernerka NBS, tražila je privatnog ginekologa za svoje radnice. Ona je u novembru prošle godine raspisala tender za lekarske ordinacije, uključujući ginekologe, čiji će doktori pružati usluge zaposlenima u zgradi banke! Kako je bilo predviđeno, lekari opšte prakse i ginekolozi, u određenim terminima, trebalo je da dežuraju u zgradi NBS u Nemanjinoj 17.Za nevericu u ministarstvu zdravlja pravdaju tender RADNICE U „SRBIJAGASU“ IZLOŽENE OPASNOSTI?!U Ministarstvu zdravlja kažu da je, prema članu 14 Zakona o zdravstvenoj zaštiti, poslodavac dužan da obezbedi posebne preventivne preglede u slučaju da su im radnici izloženi specifičnim opasnostima na radu. Međutim, dodaju, oni neće poći Bajatovićevim stopama. S druge strane, kojim je to specifičnim opasnostima izložena, recimo, kancelarijska službenica u „Srbijagasu“, nismo uspeli da saznamo jer se Bajatovićevi saradnici nisu javljali do zaključenja broja. Na pitanja nisu odgovorili ni u DZ Novi Sad. Pozvali smo i druge direktore JP da vidimo da li će i oni tražiti ginekologa za svoje radnice, ali nisu se oglašavali - Aleksandar Obradović (EPS), Milan Stojičić (Železnice), Zoran Drobnjak (Putevi Srbije), kao ni rukovodstvo „Aerodroma“.Koga zmija ujede...DOBIO SINA IZ VEZE S KOLEGINICOMInače, Bajatović ima vanbračnog sina upravo sa koleginicom iz „Srbijagasa“, a kog je dugo odbijao da prizna.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track