DA LI OVO SME DA SE JEDE: Jedna pica, a dva roka trajanja!
Foto: Citatelj Kurira

Pažljivo gledajte

DA LI OVO SME DA SE JEDE: Jedna pica, a dva roka trajanja!

Društvo -
Dok je na originalnom pakovanju podloge utisnut rok upotrebe 26. maj 2015. godine, pored tog datum je nalepljeno da je upotrebljivo do 8. decembra 2014. godine

BEOGRAD - Zabrinuta čitateljka Kurira nam je poslala fotografiju kupljene podloge za picu, koja ima dva datuma roka upotrebe i to sa razlikom od čitavih pet meseci!

Dok je na originalnom pakovanju podloge utisnut rok upotrebe 26. maj 2015. godine, pored tog datum je nalepljeno da je upotrebljivo do 8. decembra prethodne, odnosno 2014. godine.

Prema njenim rečima, najveći problem je u tome što je jedan od dva roka već istekao, pa ostaje nejasno da li proizvod bezbedan za upotrebu ili ne.

"Podlogu sam kupila u januaru i kada sam došla kući, ugledala sam dva datuma, od kojih je jedan davno istekao! Zaista ne razumem kako se ovo desilo i koji datum treba da gledam", pita se naša čitateljka.

Na jednom obaveštenju piše da se na -18 stepeni može upotrebiti do maja, dok je na +4 stepena rok do decembra. Međutim, ostaje pitanje šta se dešava ukoliko se u marketu čuvaju pod jednim uslovima, a kupac u drugim,

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track