VUČIĆ SA FRIDRIHOM: Otvaranja prvih poglavlja za Srbiju što pre!
Foto: Vlada Republike Srbije

Susret sa ministrom za Evropu

VUČIĆ SA FRIDRIHOM: Otvaranja prvih poglavlja za Srbiju što pre!

Politika -
Predstavnici pokrajine Baden Virtemberg u petak će predati inicijativu u Veću saveznih pokrajina da se što pre otvore prva poglavlja za Srbiju, rekao je Peter Fridrih na poslovnom forumu u Štutgartu

ŠTUTGART - Ministar za Evropu i međunarodne poslove nemačke pokrajine Baden Virtemberg u Veću saveznih pokrajina, Peter Fridrih izjavio je danas da će ta pokrajina tražiti od Bundestagu ubrzanje pregovaračkog procesa sa Srbijom.

"Predstavnici pokrajine Baden Virtemberg u petak će predati inicijativu u Veću saveznih pokrajina ( u nemačkom parlamentu) da se što pre otvore prva poglavlja za Srbiju", rekao je Fridrih na poslovnom forumu u Štutgartu, na kojem učestvuje i premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Foto: Vlada Srbije
Foto: Vlada Srbije

"EU je potrebno proširenje, jer će je to učiniti jačom i stabilnijom... Proces pridruženja je dugotrajan i zato treba što pre raditi na svakom njegovom delu", rekao je nemački zvaničnik.

On je istakao da Baden Virtemberg želi da pomogne Srbiji u ekonomskom razvoju, jer će, kako je naveo, to čitav region učiniti snažnijim, kao i u procesu pridruživanja Evropskoj uniji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track