APSURD: U sudu prodaju kulen, parfeme i deterdžent!

Siva ekonomija cveta čak i u zgradi suda

APSURD: U sudu prodaju kulen, parfeme i deterdžent!

Društvo -
Šverceri sudijama nude parfeme, a manje plaćenim radnicima smrznute proizvode i jeftinu kozmetiku. Salame, viršle i meso stajali pored sredstava za čišćenje toaleta

BEOGRAD - Kobasice, paštete, viršle, pileća prsa, parfemi, prašak i omekšivač za veš prodaju se na crno u hodnicima suda u Obrenovcu, otkrivaju iz organizacije Zaštita potrošača. Oni navode da je proizvode donosila žena kojoj je ulazak u sud i prodaju na crno verovatno obezbedio neko od zaposlenih.- Mlada prodavačica već duže donosi proizvode u sud, a radnicima naplaćuje kad stigne plata. Strašno je što hrana stoji na stolicama i neobrisanim stolovima, bez rashladne opreme iako tu ima i smrznutih proizvoda, viršli, pilećih prsa, čajne, kulena i sira. Sve je pomešano s hemijskim sredstvima za toalet - piše u dopisu koji je Zaštiti potrošača stigao uz video-snimak.- Ogorčen sam što se ovo dešava baš u sudu. Zaposleni s nižim primanjima se nakupuju salame i sanitarnih sredstava, a sudije parfema - napisala je osoba koja je poslala snimak.

Predsednik Nacionalne organizacije potrošača Goran Papović osuđuje ovakvu prodaju.- Zvuči neverovatno da se u sudu, mestu na kojem treba da se sprovodi pravda, prodaje na crno. Suludo je da komunalna inspekcija juri prodavce ljubičica i visibaba, a u sudovima cveta siva ekonomija - kaže Papović za Kurir.Predsednica Centra potrošača Srbije (CEPS) Vera Vida upozorava da ovakva vrsta prodaje i kupovine može da ugrozi i zdravlje potrošača.- Ovi prozvodi nisu podlegli nikakvoj kontroli i nije ispitano da li su zdravstveno ispravni - ističe Vida.Do zaključenja broja nismo dobili odgovore iz suda.

Ministarstvo trgovineHITNO ŠALJEMO INSPEKCIJUIz Ministarstva trgovine kažu da će tržišna inspekcija proveriti ove navode. Za prekršaj nelegalne prodaje kazne su u rasponu od 50.000 do 150.000 dinara, kao i mera oduzimanja robe koja je zatečena - kaže za Kurir Goran Macura, načelnik odeljenja za opšte poslove u Tržišnoj inspekciji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track