SLETELI NOĆAS: Deo srpskih radnika vratio se iz Sibira
Foto: čitalac Kurira

Letom iz Moskve

SLETELI NOĆAS: Deo srpskih radnika vratio se iz Sibira

Društvo -
Vlada Srbije je donela odluku da u četvrtak 12. februara bude Dan žalosti

BEOGRAD - Neki od srpskih radnika koji su radili na sibirskom poluostrvu Jamal, gde je u požaru stradalo šest državljana Srbije, stigli su u Beograd avionom iz Moskve.Među pristiglim radnicima bilo je i onih koji su povređeni u požaru, ali kako nam je objasnio jedan od članova porodice stradalih radnika, zbog svega što su preživeli, pristigli radnici nisu bili u stanju da razgovaraju sa medijima.

"Tuga je velika, vidite i sami. Nas sedmoro je došlo da sačekamo brata i sproveli smo ga na zadnji izlaz. Nije imao snage da govori", rekao je jedan od rođaka koga smo zatekli na aerodromu "Nikola Tesla".

FOTOGRAFIJE POŽARA MOŽETE POGLEDATI OVDE

Podsetimo, na gradilištu na severu Rusije u požaru koji je izbio u nedelju stradalo je šest srpskih državljana . U toku je identifikacija žrtava, a Vlada Srbije je donela odluku da u četvrtak 12. februara bude Dan žalosti.

Inspektorat Ministarstva za rad podneo je dve prekršajne prijave protiv pravnog i odgovornog lica u preduzeću "Beometalštroj" d.o.o. Beograd, čiji su zaposleni bili stradali radnici.

(B92)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track