Mihajlović: Prijava za nasilje u porodici mora dobiti sudski epilog
Foto: Tanjug

Ministarka u Kraljevu

Mihajlović: Prijava za nasilje u porodici mora dobiti sudski epilog

Društvo -
Rad na rodnoj ravnopravnosti je jedan od priopriteta Vlade Srbije, i to je ranije bilo na nivou ministarstava, a sada je na nivou premijera i potpredsednika Vlade, istakla je potpredsednica Vlade

KRALJEVO - Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas u Kraljevu da moraju uskladiti propisi da bi svaka prijava porodičnog nasilja dobila sudski epilog.

Mihajlović koja je predsednica vladinog Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost rekla je da se moraju uskladiti odredbe Krivičnog i porodičnog zakonika da se ne dođe u situaciju da postoji hiljade i hiljade prijava, da ima i ubijenih žena, a da za to niko ne bude osuđen.Mihajlović je istakla da je rad na rodnoj ravnopravnosti jedan od prioriteta Vlade Srbije.

"Rad na rodnoj ravnopravnosti je jedan od priopriteta Vlade Srbije, i to je ranije bilo na nivou ministarstava, a sada je na nivou premijera i potpredsednika Vlade. Pozvali smo žene da prijave nasilje, ali to nije dovoljno", ocenila je ona.

Ministarka je danas otvorila novu sportsku halu u Kraljevu, obišla aerodrom "Morava" u Lađevcima, i tokom dana će se povodom puštanja u rad ovog aerodroma, autoputa E 761 Preljina-Pojate i Koridoru 11. sastati sa poslanicima, predsednicima opština i gradonačelnicima sa područja Raškog upravnog okruga.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track