Stefanović: Proširena prava zaposlenih u MUP
Foto: MUP

POTPISAN KOLEKTIVNI UGOVOR

Stefanović: Proširena prava zaposlenih u MUP

Društvo -
Učinićemo sve što možemo da u narednom periodu, u skladu sa finansijskim mogućnostima, dodatno popravimo materijalno stanje zaposlenih u MUP, obećao je ministar policije

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović potpisao je danas sa predsednikom Nezavisnog sindikata policije Velimirom Lukićem novi Poseban kolektivni ugovor, kojim su dodatno proširena prava i mogućnosti zaposlenih u MUP, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Stefanović je ocenio da je time ostvaren veliki napredak u odnosu na dosadašnju situaciju, jer su novim kolektivnim ugovorom proširene mogućnosti i prava policijskim službenicima u skladu sa politikom Vlade, merama štednje i budžetom koji ima MUP.

"Učinićemo sve što možemo da u narednom periodu, u skladu sa finansijskim mogućnostima, dodatno popravimo materijalno stanje zaposlenih u MUP", obećao je Stefanović.

On je podsetio da je u septembru prošle godine prestao da važi do tada aktuelni Posebni kolektivni ugovor i od tog trenutka se, na osnovu važećih zakonskih propisa, na policajce primenjivao Zakon o radu. Lukić je konstatovao da su potpisivanjem novog kolektivnog ugovora ozvaničena veća prava policijskih službenika, jer ih "od danas imaju više nego ranije". On je rekao i da se nada da će se u bliskoj budućnosti nastaviti rad na ostvarivanju i poboljšanju materijalno - finansijskog i radnog položaja svih zaposlenih u MUP.

(Fonet)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track