ČAČAK: Gradski odbor SPS dobio tužbu zbog duga za grejanje
Foto: Thinkstock

Nesavesni

ČAČAK: Gradski odbor SPS dobio tužbu zbog duga za grejanje

Društvo -
Predsednik Gradskog odbora socijalista Veljko Negovanović potvrdio je da je tužba podneta i da je zakazano ročište za 26. februar u nadležnom sudu

ČAČAK - Javno komunalno preduzeće za grejanje u Čačku tužilo je Gradski odbor Socijalističke partije Srbije zbog duga za grejanje.

Predsednik Gradskog odbora socijalista Veljko Negovanović potvrdio je danas novinarima da je tužba podneta i da je zakazano ročište za 26. februar u nadležnom sudu, ali nije mogao da kaže o kojem se iznosu radi jer će, kako je rekao, to utvrditi sud pošto postoji i kamata.

Predsednik Pokreta socijalista u Čačku i član Gradskog veća Bratislav Jugović saopštio je da je lično uplatio 10.000 dinara SPS-u kako bi smanjio njihov dug za grejanje i time skrenuo pažnju da su njihovi dugovi neprimereni. Naveo je da građani moraju da izmiruju svoje dugove za komunalne dažbine, a partija koja je najduže na vlasti to ne radi, što je ocenio kao "neodgovorno".

Negovanović je Jugovićev gest prokomentarisao kao "ironiju" ističući da je na njegov predlog SPS i tužen za grejanje. Pokret socijalista je u koaliciji sa Srpskom naprednom strakom u Čačku i jedna je od vladajućih partija u tom gradu zajedno sa SPS-om, Novom Srbijom, Demokratskom strankom Srbije i Ujedinjenim regionima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja