GADAFIJU SAM ZATEZAO LICE I PRESADIO KOSU: Plastični hirurg pobegao iz Sirije u Novi Sad
Foto: Beta Ap

Dr Antoan Dajoub

GADAFIJU SAM ZATEZAO LICE I PRESADIO KOSU: Plastični hirurg pobegao iz Sirije u Novi Sad

Društvo -
Gadafi je bio izuzetno poštovan, a bolnica je bila otvorena za sve. Upravo zbog toga nije bilo potrebe za posebnom vrstom obezbeđenja

Profesor dr Antoan Dajoub, ugledni plastični hirurg koji je zbog rata u Siriji život nastavio u Novom Sadu, bio je član tima koji je uradio lifting i presađivanje kose Moameru GadafijuDajoub nikada dosad nije govorio o operaciji koju je devedesetih godina obavio na libijskom vođi Gadafiju, zajedno sa inostranim kolegama, u libijskoj bolnici.- Godinama nisam pričao o zahvatima, jer je moja dužnost kao lekara, da o tome ne govorim, sve dok je pacijent živ - kaže dr Dajoub.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Pred operaciju nije bilo posebnih priprema, bar što se tiče obezbeđenja, a Gadafi je po preporuci stručnjaka najpre uradio lifting da bi 2000. lekarima dozvolio da mu presade kosu.- Gadafi je bio izuzetno poštovan, a bolnica je bila otvorena za sve. Upravo zbog toga nije bilo potrebe za posebnom vrstom obezbeđenja. Lifting mu je rađen, jer je imao bore ispod očiju. Kako je bio zadovoljan zahvatom, pristao je da nakon dve godine uradi presađivanje kose. Bio je ćelav na prednjoj strani, pa smo mu presađivali kosu sa donjeg dela glave. U timu je bilo nekoliko lekara i nije bilo problema. Gadafi je sve dobro podneo - objašnjava dr Dajoub.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Kaže da je Gadafi u libijskoj bolnici i u prvoj i u drugoj operaciji bio samo nekoliko sati, dok je zahvat trajao. Potom je odmah bio prevezen u svoj dom, gde je imao potrebnu negu.- U svom domu je imao malu bolnicu pripremljenu za njegov oporavak - kaže dr Dajoub. U domu su o njemu brinuli lekari, ali i njegovo posebno obezbeđenje koje su činile žene. Predstavnice lepšeg pola su mu bile čuvarke, ali i mnogo više od toga.

- Gadafi je nakon operacije nudio novac, kao neku vrste nagrade, jer je bio zadovoljan operacijom. Ne mogu vam reći o kojoj je svoti novca reč, ali sam odbio da uzmem novac. Ipak, Gadafi je kupio medicinsku opremu čija je vrednost bila daleko veća od ponuđene nagrade - kaže ovaj cenjeni plastični hirurg koji je operisao mnoge poznate ličnosti iz sveta šou-biznisa, a o tome ne može da priča jer su pacijenti živi. Medicinom se bavi preko 40 godina.

Školovao se u Srbiji

Profesor dr Antoni Dajoub je specijalista opšte hirurgije i plastične i estetske hirurgije. Osnovno znanje iz medicine i hirurgije je šezdesetih godina stekao u Novom Sadu. Po završetku studija i specijalizacije radio i na klinici u Bačkoj Palanci, gde je upoznao suprugu. Krajem sedamdesetih godina je sa suprugom otišao u Siriju, a zbog rata se 2012. vratio u Novi Sad. Predsednik je Asocijacije plastičnih hirurga svih arapskih zemalja.

(Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track