VIRUS VAN KONTROLE: Trudnica umrla od svinjskog gripa u Beogradu!
Foto: Shutterstock

Zastrašujuće

VIRUS VAN KONTROLE: Trudnica umrla od svinjskog gripa u Beogradu!

Društvo -
Pacijentkinja je primljena na Urgentni centar danas posle podne, a zatim je prebačena na Infektivnu kliniku gde je posle nekoliko sati preminula

BEOGRAD - Tridesetrogodišnja trudnica iz okoline Beograda umrla je danas na Infektivnoj klinici zbog svinjskog gripa i visoke temperature koju je imala sedam dana unazad.

Nesrećna žena je bila u petom mesecu trudnoće i na Urgentni centar je došla u izuzetno teškom stanju, ali je nažalost posle nekoliko sati izdahnula.

- Pacijentkinja je u kritičnom stanju primljena na Urgentni centar u popodnevnim satima.Imala je pre toga danima visoku temperaturi i bila je, ako mogu tako da se izrazim, u prilično zapuštenom stadijumu. Mi smo dali sve od sebe, imamo dobre lekove, stručan tim i pokušali smo da joj pomognemo, ali nije bilo spasa – kaže za Kurir prof. Miljko Ristić direktor Kliničkog centra Srbija.

Obdukcija

Mijomir Pelemiš direktor Infektivne klinike na kojoj je trudnica preminula, kaže da će tačan uzrok smrti pokazati obdukcija.

- Kod nas je primljena sa respiratorom i u jako teškom stanju. Uradiće se obdukcija koja će pokazati da li je pacijentkinja bolovala još od nekih bolesti. Rezultati će biti za desetak dana kada ćemo i znati sve detalje - istakao je Pelemiš.

Podsetimo, ovo nije prva žrtva od svinjskog gripa, trenutno je na teritoriji cele Srbije povećan broj respiratornih infekcija, a mnogi su zbog teške kliničke slike završili na bolničkom lečenju.

Silvija Slamnig

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track