UZBUNA U LESKOVCU: Medicinska sestra hitno prebačena za Niš, sumnja se na svinjski grip
Foto: Nemanja Pančić

Dijagnoza još nije potvrđena

UZBUNA U LESKOVCU: Medicinska sestra hitno prebačena za Niš, sumnja se na svinjski grip

Društvo -
Pacijentkinja radi u Domu zdravlja u Lebanu. Ona je juče imala visoku temperaturu

LESKOVAC - Pacijentkinja sa grudnog odeljenja Opšte bolnice u Leskovcu hitno je prebačena na Infektivnu kliniku u Nišu zbog sumnje da boluje od svinjskog gripa.

Direktor bolnice Nebojša Dimitrijević rekao je da je pacijentkinja prebačena prošle noći, a klinička slika ukazuje na mogućnost virusa gripa H1N1, ali da dijagnoza još nije potvrđena. "U svakom slučaju reč je o nekom jačem gripu, pa ćemo danas naložiti zabranu poseta bolesnicma na bolničkom lečenju", kazao je Dimitrijević.

Pacijentkinja je medicinska sestra u Domu zdravlja u Lebanu. Ona je juče imala visoku temperaturu. Još osam pacijenta, za koje postoji sumnja na grip, smešteno je na odeljenje Klinike za infektivne bolesti.

Pacijent iz Paraćina (36) noćas preminuo u Kragujevcu

I pored svih nаporа lekаrа infektologа i anesteziologа Kliničkog centrа Krаgujevаc, jedаn pаcijent oboleo od gripа, koji se lečio u Jedinici intezivne nege Klinike zа infektivne bolesti, nаžаlost, preminuo je prošle noći.

Reč je o mlаđem, 36-godišnjem muškаrcu iz Pаrаćinа, koji je primljen nа lečenje u KC Kragujevac u već veomа lošem zdrаvstvenom stаnju, saopštila je ova zdravstvena ustanova. Nesrećni čovek je imao zdrаvstvene komplikаcije, nаstаle infekcijom virusа gripа nekoliko dana pre no što je primljen u Kliniku zа infektivne bolesti KC Kragujevac. Još dva pacijenta u Kragujevcu bore se za život.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track