Najnovije vesti

Zlatibor Lončar: Smeniću načelnike ako ne urede porodilišta!
Foto: Nebojsa Mandic

Ministar zdravlja izlazi u susret porodiljama

Zlatibor Lončar: Smeniću načelnike ako ne urede porodilišta!

Društvo
Za poboljšanje uslova u bolnicama nije potreban samo novac, već i dobra volja, istakao je ministar Zlatibor Lončar

BEOGRAD - Svi zaposleni u porodilištima i ginekološkim klinikama moraju do petka 20. marta da nabave bedževe s imenom i prezimenom, koje će nositi za vreme radnog vremena, radi poboljšanja komunikacije i odnosa prema trudnicama i porodiljama, rekao je juče ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

- Načelnici i direktori ginekoloških ustanova direktno će meni odgovarati, a onaj ko ne bude imao rezultate, moraće da bude smenjen. Za ovo ne treba novac, već dobra volja. Svima su nam puna usta da želimo više dece i baš zato trudnicama i porodiljama moramo da izlazimo u susret. One su naše blago - rekao je Lončar juče na sastanku s načelnicima i direktorima ginekoloških klinika širom Srbije.

Jovana Ružičić, direktorka Centra za mame, koji je ukazao na loše stanje u porodilištima, izrazila je zadovoljstvo što je konačno ovaj problem naišao na razumevanje.

- Mislim da ministarstvo i naše udruženje imaju istu misiju, a to je da žene iz porodilišta izlaze sa osmehom, a ne životnom traumom - rekla je ona.

Direktor kancelarije Unicefa u Srbiji Mišel Sen-Lo ukazao je na značaj menjanja stava prema budućim mamama.

- Porodilišta treba da budu prijatna i za decu i za majke jer su oni naše blago - rekao je Sen-Lo.

(S. S.)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...