Novinska agencija Beta se izvinila zbog pogrešno emitovane vesti da je beba stigla u Beograd!
Foto: Reuters

Pogrešno preneli izjavu

Novinska agencija Beta se izvinila zbog pogrešno emitovane vesti da je beba stigla u Beograd!

Društvo -
Agencija se izvinila direktoru Instituta za majku i dete Radoju Simiću zbog neprecizne interpretacije njegove izjave date RTS-u

Agencija Beta izvinila se zbog vesti koju je objavila da je bolesna beba stigla helikopterom u Beograd, koju su preneli svi beogradski mediji i portali, što je izazvalo veliku polemiku na društvenim mrežama Tviter i Fejsbuk.

Beta se izvinila i direktoru Instituta za majku i dete Radoju Simiću zbog neprecizne interpretacije njegove izjave date RTS-u.

"Direktor beogradskog Instituta za majku i dete Radoje Simić izjavio je u petak uveče RTS-u da je ekipa lekara tog instituta bila spremna za prihvatanje bolesne bebe koja je helikopterom prevožena u Beograd, a ne da je "dočekala" bebu koja je upućena na lečenje, kako je prenela Beta.

"Sve je spremno, ne samo da je spremno, nego je ekipa Hitne pomoći s kojom smo mi u kontaktu poslala kola, a mi smo poslali dežurnu ekipu sa načelnikom anesteziologije, pedijatrom i setrama. Od trenutka spus stanja na tlo Beograda beba će biti u sigurnim rukama... Kompletna ekipa je spremna za prihvat bebe", rekao je Simić sinoć RTS-u.

Podsetimo, helikopter Vojske Srbije, koji je iz Raške prevozio bolesnu bebu srušio se prošle noći u blizini beogradskog aerodroma zbog lošeg vremena i tom prilikom poginulo je svih sedam osoba u letelici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track