VUČIĆ: Razumem zahteve prosvetara, ali ne znam kako da im pomognem
Foto: Dado Djilas

Štrajk dva sindikata

VUČIĆ: Razumem zahteve prosvetara, ali ne znam kako da im pomognem

Društvo -
On je zapitao da li zapravo želimo da očuvamo ili srušimo sporazum s Međunarodnim monetarnim fondom (MMF)" i prosvetarima poručio da će oni biti prvi na koje će se misliti kada javne finansije budu ozdravile

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas prosvetarima da razume njihove zahteve i da su oni u pravu, ali da u ovom trenutku ne zna šta da uradi i kako da im pomogne.

"Saosećam s njima, u pravu su, ali ne znam šta da uradim", kazao je Vučić novinarima u Obrenovcu, komentarišući štrajk dela prosvetnih radnika.

On je zapitao "da li zapravo želimo da očuvamo ili srušimo sporazum s Međunarodnim monetarnim fondom (MMF)" i prosvetarima poručio da će oni biti prvi na koje će se misliti kada javne finansije budu ozdravile. Upitan da li će prosvetarima koji štrajkuju, kako je najavljivano, biti umanjene plate, Vučić je kazao da misli da neće, ali da se u taj deo ne razume.

Dva prosvetna sindikata štrajkuju skraćenjem časova na 30 minuta od 17. novembra prošle godine, a danas organizuju protest u Beogradu.

Sindikati traže da prosveta bude izuzeta od smanjenja plata u javnom sektoru i da se donese zakon kojim će biti uređeni platni razredi u državnoj službi.

Vučić je u Obrenovcu ponovio da ima dokaze o velikom finansijskom i medijskom uticaju biznismena Miroslava Miškovića i da je spreman da sve to predoči i nadležnim organima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track