(VIDEO) KOMANDOS KAMENI: Ovaj Srbin obučava najelitnije specijalce u 60 država!
Foto: Printscreen

Ubojite tehnike rezervisane samo za specijace

(VIDEO) KOMANDOS KAMENI: Ovaj Srbin obučava najelitnije specijalce u 60 država!

Društvo -
Jovan Manojlović Kameni, ekspert u svetskom štabu krav mage, borbene veštine izraelskih specijalaca. Sistem stvorili stručnjaci praktičari, od sportista, preko vojnika do lekara

BEOGRAD - Srbija je dobila predstavnika u globalnom štabu koji planira i usavršava sistem treninga "krav mage" - borbene veštine koja je zbog svoje jednostavnosti i efikasnosti ušla u obuku najelitnijih svetskih vojno-policijskih i bezbednosnih službi.

Srpski majstor borilačkih veština i trener Jovan Manojlović Kameni postao je prvi saradnik Ejala Janilova, jedinog majstora izraelskog borilačkog sistema koji okružuje oreol tajnovitosti.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

To je vrhunac saradnje koja je počela pre deset godina, kad je Janilov na Manojlovićev poziv održao u Srbiji prvi kurs "krav mage" odabranim pripadnicima vojske, žandarmerije, obaveštajno-bezbednosnih službi i policije.

Organizacija "Krav maga global" (KMG) u 60 država sveta obučava civile tehnikama samoodbrane, a Manojlović je učestvovao u pisanju programa obuke. One su, inače, samo deo veštine koja je dugo bila vojna tajna. Njene ubojite borbene tehnike i dalje su rezervisane za profesionalce.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

- Ne možemo svakome da predamo znanje koje je potencijalno opasno. "Krav maga" se radi pre svega za samoodbranu i samozaštitu i ne može svako da uđe u trenažni proces. U ozbiljnim organizacijama kao što je KMG obuku može da pohađa samo osoba koja dokaže da nije krivično gonjena niti osuđivana i da nema sklonosti ka nasilnom ponašanju - kaže Jovan Manojlović Kameni.

http://www.youtube.com/watch?v=04oALh8PMNw

(Večernje novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track