DESNIČARI PREKINULI TRIBINU: Usred predavanja o LGBT populaciji učesnike nazivali bolesnicima!

Gužva na Filozoskom fakultetu

DESNIČARI PREKINULI TRIBINU: Usred predavanja o LGBT populaciji učesnike nazivali bolesnicima!

Društvo -
U Ministarstvu unutrašnjih poslova nezvanično je potvrđeno će protiv pet nepoznatih mladića biti pokrenute prekršajne prijave jer je tužilaštvo konstatovalo da nema elementa krivičnog dela

BEOGRAD - Grupa mladića odjednom se pojavila i ušla u slušaonicu 108 u kojoj se organizovala tribina "Poljski i ruski LGBT migranti u Londonu i Berlinu" i nazivali učesnike bolesnicima - kaže za Kurir Sonja Stojanović iz Beogradskog informativnog centra , koja je prisustvovala ovom skupu održanom oko 19 časova na Filozovskom fakultetu, koji je nakratko prekinut.

- Usred predavanja uleteli su desničari koji nisu hteli da izađu napolje. Oni su seli unutra i fizički zauzeli prostor zaklonivši predavače vređajući učesnike- kaže Sonja Stojanović i dodaje da su se u pozadini nalazila i dva mladića koja su sve snimala.

Učesnici su nkoliko puta zvali policiju, jer su desničari odbijali da napuste prostorije. Konačno policija je došla nakon sat vremena.

- Policija je stigla ispred filozofskog fakulteta i nakon toga su zamolili desničare da odu da bi mogla da se nastavi tribina, što su oni kasnije i učinili - rekla je Stojanovićeva.

Na ovoj tribini se pričalo o tome da li ljudi zbog svoje seksualne orijentacije moraju da napuštaju svoje države.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova nezvanično je potvrđeno će protiv pet nepoznatih mladića biti pokrenute prekršajne prijave jer je tužilaštvo konstatovalo da nema elementa krivičnog dela.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track