ALARMANTNO: Kiša urušila Ibarsku, stiže nam novi ciklon
Foto: Zivota Jevtic

Obilne padavine napravile haos širom Srbije

ALARMANTNO: Kiša urušila Ibarsku, stiže nam novi ciklon

Društvo -
Na petnaestak reka vodostaj će prevazići granice redovne odbrane od poplava, a tokom celog aprila meteorolozi najavljuju pljuskove

BEOGRAD - Zbog odrona nastalog usled velikih padavina saobraćaj na Ibarskoj magistrali od juče se otežano odvija, a vozači se preusmeravaju na deonicu Kraljevo-Raška kod Bogutovca i koriste samo jednu saobraćajnu traku. Takođe, zbog plavljenja Morave obustavljen je saobraćaj na putu Grdica-Oplanići, kaže načelnik odeljenja za vanredne situacije u Kraljevu Radoica Kočović.Putare najviše zabrinjava odron koji se posle tri nedelje ponovo aktivirao u mestu Pivnice na Ibarskoj magistrali, a pored pojave uobičajenih klizišta prema Goču ima i novih koja se nalaze van puteva.Svuda kritičnoNačelnik Sektora za vanredne situacije MUP Predrag Marić ističe da je Srbija prepuna vode, zbog čega je podignuta pripravnost.- Cela Srbija pliva, sve njive su prepune vode. Praktično sva mesta su kritična jer se bujične poplave ne mogu isključiti - rekao je Marić, koji kaže da će se vodostaj pažljivo pratiti kako bi se pravovremeno reagovalo i eventualno evakuisali ljudi.Odron u LeskovcuI zbog odrona na delu magistralnog puta Leskovac-Vranje, između sela Caričine i Garinje, juče je došlo do totalnog prekida saobraćaja. Stene, kamenje i zemlja koji su se odronili s jednog dela brda u Grdeličkoj klisuri zatrpali su jedan kombi, ali, srećom, niko nije povređen. Putnička vozila u oba pravca juče su išla alternativnim putem.Na petnaestak reka vodostaj će danas dostići i prevazići granice redovne odbrane od poplava. To se odnosi na vodostaje Kolubare, Tamnave, Uba, Ljiga, Drine, Lima, Jadra, Jasenice, Kubršnice, Crnice, Lepenice, Lugomira, Resave, Mlave, Peka i Timoka. I Južna i Zapadna Morava kretaće se do vanredne odbrane.Balkan najrizičnijiInače, obilnije padavine su u Srbiji moguće i danas.- Polje visokog vazdušnog pritiska zahvatilo je veći deo Evrope, ali će se najviše osetiti na planinama u istočnoj Evropi, gde će doneti kišu, vetar i sneg, dok će Balkan i Srbija biti pod najvećim rizikom - prenosi sajt accweather.com.U RHMZ od sutra najavljuju razvedravanje širom Srbije.

Zemlja se otvorila...  Krater na Novom Beogradu
Zemlja se otvorila... Krater na Novom Beogradu

UŽAS Pukla cev na Novom Beogradu AUTOMOBIL SKORO PROGUTALA RUPAU Ulici omladinskih brigada juče je pukla magistralna vodovodna cev, zbog čega je došlo do velikog izlivanja vode. Usled velikog oštećenja kolovoza, otvorila se ogromna rupa, površine oko 30 kvadratnih metara.- Sve se desilo neverovatnom brzinom. Bilo je kao u nekom filmu, zemlja se samo razdvojila. Jedan auto je skoro progutala rupa - kaže sugrađanka koja je bila očevidac nesreće.Saobraćaj je u ovom delu grada bio kratko u prekidu, a radnici vodovoda su odmah izašli na teren.

Ukleti BogutovacPOSLE ODRONA SRUŠIO SE HELIKOPTERObrušavanje jedne trake na Ibarskoj juče se dogodilo upravo nadomak Bogutovca, sela kod kojeg je 13. marta ogroman odron na istoj toj magistrali zaustavio sanitet sa životno ugroženom bebom, starom svega pet dana, koji je išao ka Kragujevcu. Baš zato po bebu je otišao vojni helikopter, koji se iste večeri srušio u Surčinu i u kojem je stradala beba i šestorica spasilaca.

Stiže ciklon... Sajt Accweather
Stiže ciklon... Sajt Accweather

KritičnoUGROŽENA PODRUČJANa petnaestak reka vodostaj će dostići i prevazići granice redovne odbrane od poplavau Pomoravlju većina reka opada ili stagnirau Mojsinju kod Stalaća voda pretprošle noći plavila kućesneg na Kopaoniku visok 119 centimetara, na Zlatiboru 30, Crnom Vrhu i u Sjenici 14tokom aprila se očekuje mnogo kišnih dana

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track