ZBOGOM ANTENE: Srbija od danas prelazi na digitalni TV signal
Foto: Shutterstock

JP Emisiona tehnika i veze

ZBOGOM ANTENE: Srbija od danas prelazi na digitalni TV signal

Društvo -
Stari, analogni TV-signal biće najpre isključen u Vršcu gde će TV-gledaocima od danas biti dostupan samo novi, digitalni TV-signal

BEOGRAD - Danas počinje prelazak na digitalni sistem emitovanja televizijskog programa u Srbiji, najavilo je Javno preduzeće Emisiona tehnika i veze (JP ETV).

Stari, analogni TV-signal biće najpre isključen u Vršcu gde će TV-gledaocima od danas biti dostupan samo novi, digitalni TV-signal.

Prvom isključenju analognog TV-predajnika u Srbiji prisustvovaće potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i vrsilac dužnosti direktora Javnog preduzeća Emisiona tehnika i veze Branko Gogić.

Po završetku digitalizacije, predviđenom za 17. jun, digitalni signal će pokrivati 95 odsto teritorije Srbije. Nakona predajnika "Vršački breg", sledi gašenje predajnika u zoni Subotica, Sombor i Kikinda 8. maja, predajnika "Čot" 18. maja, na Avali 25. maja, na predajnicima na Rudniku, Crnom vrhu i u Jagodini, Torniku-Ovčaru, Tupižnici, Deli Jovanu 1. juna.

Poslednji, 15. juna, biće ugašeni predajnici na Besnoj kobili, Jastrepcu, Kopaoniku i Ceru. Prelaskom sa emitovanja analognog na digitalni signal TV-gledaocima u Srbiji su omogućene mnoge pogodnosti, kao što su bolji kvalitet slike i zvuka, mogućnost gledanja dvadesetak programa na jednom kanalu i "odloženo gledanje" emisija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track