REBIĆ: Otkriveno 1.000 prekršaja, najčešći nevezivanje pojasa
Foto: MUP

Prekontrolisano 5.000 vozila

REBIĆ: Otkriveno 1.000 prekršaja, najčešći nevezivanje pojasa

Društvo -
Načelnik Uprave saobraćajne policije upozorio da je sigurnosni pojas neophodno koristiti, pogotovu prilikom brzina od 50 do 80 kilometara na čas, u kojima nevezani putnici najčešće gube živote

BEOGRAD - Načelnik Uprave saobraćajne policije Vladimir Rebić izjavio je danas da je tokom prva tri dana akcije obavljena kontrola preko 5.000 vozila više klase i otkriveno više od 1.000 prekršaja, od kojih se najviše, preko 270, odnosi na nekorišćenje sigurnosnog pojasa.

Rebić je na TV Pink upozorio da je sigurnosni pojas neophodno koristiti, pogotovu prilikom brzina od 50 do 80 kilometara na čas, u kojima nevezani putnici najčešće gube živote. Načelnik uprave saobraćajne policije je precizirao da u ovom trenutku u Srbiji sigurnosni pojas na prednjim sedištima koristi tek nešto preko 70 odsto ljudi, a na zadnjim sedištima samo oko tri odsto.

On je istakao da je u akciji kontrole vozila više klase, odnosno skupljih, utvrđeno da je značajan broj vozača tokom vožnje koristio mobilni telefon i da je zbog toga više od 100 njih sankcionisano.Rebić je kazao da je bilo i prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine i da se procenjuje da će biti verovatno evidentirano više od 2.500 vozača koji su učinili takav prekršaj.

Načelnik Uprave saobraćajne policije je precizirao da je od 5.000 kontrolisanih vozača utvrđeno da je više od 50 njih, odnosno otprilike svaki stoti, bio pod dejstvom alkohola.Rebić je najavio da će se saobraćajna policija angažovati na obezbeđenju sutrašnjeg 28. Beogradskog maratona, podsetivši da je građanima upućen poziv da uklone vozila sa trase te manifestacije.

On je najavio da će u saradnji sa "Parking servisom" eventualno biti neophodno uklanjanje, odnosno pomeranje pojedinih vozila kako bi trasa bila bezbedna.Rebić je najavio da će se saobraćajna policija angažovati i na biciklističkoj trci Beograd - Banjaluka, koja će se istog dana održati na području Srbije od Beograda prema Šapcu.

(Tanjug/Pink)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track