PROVERA: Direktorat ispituje uzrok kvara vladinog aviona
Foto: Fonet, Dragana Udovičić

Otkazivanje motora

PROVERA: Direktorat ispituje uzrok kvara vladinog aviona

Društvo -
U toku je provera svih parametara i uzimanja izjava posade o događaju, na osnovu kojih će se utvrditi razlog nastanka problema zbog kojeg je po odluci pilota, avion FALCON 50 vraćen na Aerodrom Nikola Tesla

BEOGRAD - Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije saopštio je danas da su njegove inspekcijske službe odmah po sletanju u petak proverile tehničku ispravnost aviona u kojem je bio predsednik Srbije Tomislav Nikolić, i ukazala da i dalje radi na proveri parametara i uzimanju izjava posade.

"Direktorat je u procesu provere svih ostalih parametara i uzimanja izjava posade o događaju, na osnovu kojih će se utvrditi razlog nastanka problema zbog kojeg je po odluci pilota, avion FALCON 50 vraćen na Aerodrom Nikola Tesla", navedeno je u saopštenju.

Kako je preneto, Kontrola letenja Srbije i Crne Gore je juče u 9.15 sati prijavila Direktoratu da se avion FALCON-50, registarske oznake YU-BNA, kojim je predsednik putovao za Italiju, vraća na beogradski aerodrom, jer je došlo do gašenja motora.

"Po navodima iz prijave događaja, došlo je do gašenja jednog od tri motora aviona koji koristi Avio Sluzba Vlade Srbije. Nakon problema s motorom, vođa vazduhoplova je zatražio od Kontrole letenja Srbije i Crne Gore povratak na Aerodrom "Nikola Tesla" što je uobičajeni postupak pri problemu sa motorom, i to mu je omogućeno", navedeno je u saopštenju.

Predsednik Srbije juče, 17. aprila, je krenuo za Rim, gde je, u Vatikanu, trebalo da se sasatane s papom Franjom, ali se vratio u Beograd zbog kvara avion, a poseta je odložena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track